14.3 C
Amposta

Balfegó inicia la campanya de pesca de tonyina roja el 26 de maig

L'empresa fa proves PCR a tota la tripulació i automatitza les comunicacions via satèl·lit dels 29 vaixells de la flota

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La flota liderada per Balfegó iniciarà el pròxim dimecres dia 26 de maig la campanya anual de pesca de tonyina roja al Mediterrani occidental. L’empresa, especialitzada en la pesca, estudi, cura i comercialització d’aquesta espècie, disposa d’un mes i una setmana (del 26 de maig a l’1 de juliol) per a capturar la quota assignada a tota la flota, que gràcies als acords comercials assolits enguany, ascendeix a 2.410 tones.

Aquest any Balfegó ha realitzat una inversió important per a digitalitzar i automatitzar totes les parts que conformen la flota – vuit embarcacions d’encerclament (cinc de les quals són de França), setze remolcadors i cinc vaixells auxiliars – amb la finalitat d’agilitzar i optimitzar tant els registres de les captures com la custòdia de la documentació. Per a això, l’empresa ha informatitzat tots els quaderns de registre, que fins al moment s’omplien manualment. Cada embarcació de la flota disposarà d’un dispositiu mòbil, correu electrònic, una antena i un router per poder comunicar-se a través de satèl·lit.

Tota aquesta nova tecnologia se sumarà al sistema que ja va incorporar Balfegó als seus vaixells la campanya anterior i que permet una estimació ajustada del nombre d’exemplars i el pes mitjà dels càrdumens, abans de fer l’operació de pesca. Amb això s’aconsegueix evitar la captura de bancs de tonyines excessivament voluminosos, la qual poden provocar complicacions operatives.

Igualment, i en paral·lel a l’ús de noves tecnologies, l’empresa posarà en marxa aquesta campanya un protocol experimental per vetllar per la seguretat dels mariners durant les tasques de pesca, al mateix temps que millora el benestar dels exemplars i ajuda a incrementar les ràtios de qualitat del producte. Al final de la campanya, Balfegó analitzarà els resultats d’aquest protocol dissenyat internament per valorar la seua aplicació en les properes campanyes.

En aquest, i segons l’empresa, “la gran abundància d’exemplars de tonyina roja al Mediterrani elimina el risc de no pescar i ens permet incidir i avançar en aspectes que també són fonamentals per a nosaltres, com son la seguretat i el benestar dels nostres tripulants i exemplars i la qualitat del nostre producte. Per això, seguint amb la nostra vocació d’innovació, hem creat un protocol, únic i pioner en la pesca d’encerclament, amb aquests objectius. Analitzarem els resultats i decidirem sobre la seua incorporació aels nostres processos de treball”.

Mesures davant la Covid-19

Balfegó també ha renovat les mesures i sistemes de seguretat davant la Covid-19. Com a mesura de prevenció, l’empresa ha establert que tots els tripulants de la flota d’encerclament que participaran en la campanya se sotmetin a un PCR el divendres 21 de maig. L’embarcament està previst un cop s’hagi confirmat l’absència del virus.

A la campanya, la tercera consecutiva sota un Pla de gestió establert per la Comissió Internacional per a la Conservació de la Tonyina de l’Atlàntic (ICCAT), sortiran tres embarcacions amb base a l’Ametlla de Mar, dos dels quals són de Balfegó (La Frau i Tio Gel). Aquestes tres embarcacions aportaran un 70% de la quota assignada per a la pesca conjunta. A aquests tres, se’ls hi sumaran cinc embarcacions més de nacionalitat francesa, que aporten el 30% restant, setze remolcadors i cinc embarcacions auxiliars. La campanya, liderada i coordinada per Balfegó, generarà aquest any més de 200 llocs de treball directes.

Sempre que la meteorologia acompanyi, l’empresa espera capturar la quota en poques jornades de pesca i tornar al port de l’Ametlla de Mar abans que finalitzi el període de pesca autoritzat, tal com ha succeït els últims anys.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -