14.3 C
Amposta

Augmenten les denúncies de violacions en grup després del judici de La Manada

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Des del 2016 fins a l’abril de l’any passat s’han registrat a tot l’Estat 37 denúncies de violacions en grup: 5 a Catalunya, 8 al País Valencià i 1 a les illes Balears. Les dades surten del recompte de l’observatori Feminicidio.net.

La comunitat amb més casos és Andalusia, amb 11. Sorprèn, per cert, que a tota la franja central, inclosa la capital, Madrid, no se n’ha registrat cap cas.

I una altra dada que crida l’atenció és que en el primer quadrimestre del 2018 hi va haver més casos que en tot l’any anterior.

Expertes consultades apunten a diferents possibles raons: que ara es denuncïi més, i que hi hagi també un mimetisme de certs patrons que han estat mediàtics, en referència a l’impacte del judici de La Manada, entre finals del 2017 i principis del 2018.
Inici d’any amb dues agressions múltiples al País Valencià

Passaven poques hores de l’inici d’any i ja hi havia el primer cas d’agressió sexual. Quatre nois van violar una noia durant la nit de Cap d’Any a Callosa d’en Sarrià, al País Valencià. La van drogar perquè no pogués oferir resistència i ho van gravar tot en un vídeo. La mateixa nit de Cap d’Any, dos homes també van violar una menor a Borriana quan tornava cap a casa.

Tots dos casos van anar acompanyats de condemnes fermes al carrer. I aquest tipus de violacions en grup no paren de créixer.

“Els agressors tenen un reconeixement en positiu”

L’advocada penalista Carla Vall destaca que part de la societat accepta aquesta forma de violència:

“El que surt és una masculinitat que, socialment, és acceptada i reconeguda, i no només els agressors que miren no aturen aquella acció, sinó que tenen un reconeixement en positiu. Les agressions sexuals en grup són les que causen més dolor, perquè són les que duren més perquè hi ha més participants i, normalment, hi ha més violència”.

Després de la polèmica sentència de La Manada, només per abús sexual i no pas per violació per falta de negació explícita per part de la víctima, la qüestió del consentiment també està en el punt de mira.

 

Info:M. Piqué / Y. Marzabal (TV3)

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -