El racó de l'economista

Audax Renovables amb el Sol de cara

Un dels valors estrella d’aquest any, i segurament dels quatre anys vinents, és sens dubte l’empresa d’energies renovables, Audax. Certament té diversos factors de cara i com no, el Sol a favor seu. Per una banda el sector renovable va buscar per molt d’inversors i sobretot pels fons d’inversió especialitzats en energies renovables que cerquen empreses d’aquest sector per invertir a llarg termini. Per altra, amb el nou govern d’esquerres a l’Estat espanyol s’espera un impuls per part d’aquest govern en promoció les energies alternatives enfront de les convencionals i tradicionals més contaminants. I per últim, l’escalada del preu del petroli per culpa de les tensions a Orient Mitjà, per culpa del president Americà, pot donar un altre impuls a aquest sector.

Tanmateix, no tot és or per aquesta empresa d’energies renovables i la Comissió Nacional de Valors li té ficat l’ull. El problema és que el màxim propietari d’aquesta empresa, Elías Navarro, posseeix el 90 % de les accions. Una posició dominant que fa molt fàcil manipular el preu. Sembla que al final, el màxim propietari ha decidit vendre accions per tal de reduir la seva posició davant les advertències de la CNMV. L’alternativa era realitzar un parell d’ampliacions de capitals i d’aquesta manera donar més liquiditat al valor.

El cert, que Audax Renovables ha començat l’any amb bon peu, i amb el nou govern d’esquerres ha agafat una embranzida que la portada dels 2 euros als 2,5 tocant la banda alta del canal alcista. Tot indica que haurà de corregir abans de buscar noves metes. Una pujada del 25% en només deu dies, la veritat, és per a pensar-s’ho dues vegades abans d’entrar. Però amb tants de factors a favor no seria d’estranyar que en qualsevol moment rebenti el canal alcista i se’n vagi a visitar els 2,8 euros per acció.

Batiste Forcadell

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close