El racó de l'economista

Audax, a punt de trencar la resistència

Certament tot indica que els valors relacionats amb el sector de l’energia verda estan de moda. Segurament per l’existència de fons d’inversions especialitzats en l’energia verda. Com per l’existència d’una gran quantitat d’inversors que miren en lupa les accions, i només inverteixen en valors o fons d’inversions que tenen una política de respecte al medi ambient. Tot això fa que al final aquestes empreses dedicades a la producció d’energia no contaminant vagin buscades per tots els parquets mundials.

Un dels valors que vaig apostar a principis d’anys fou la productora d’energia solar, Audax. Aquesta empresa tot i portar una revalorització anual del 20 per cent. La seva rendibilitat està molt endarrerida respecte a les seves competidores com per exemple Solaria. Aquesta darrera empresa s’ha apuntat en aquests quasi dos mesos un 50 per cent de revalorització del seu preu. Ahir va tancar molt a prop de 10 euros per acció.

Segurament, el problema d’Audax Energia, de per què porta aquest retard enfront dels seus competidors és perquè el màxim propietari, Francisco Elias, està obligat per la CNMV a vendre una part de la seva participació fins a arribar al 75 per cent de les accions. Actualment segons la CNMV ostenta un 86 per cent, per tant encara li queda un 11 per cent per vendre la seva participació. Tot i així, sembla que als inversors no els fa por i el preu de l’acció continua pujant, això sí, a menys velocitat que els seus competidors. Pròxim repte trencar la resistència de 2,60 euros per acció.

Batiste Forcadell

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close