Del 7 al 28 de novembre tindrà lloc la I edició d’Històries Ampostines a la Sala d’actes del Museu Terres de l’Ebre. El cicle acull quatre conferències que es duran a terme a càrrec de professionals que han profunditzat en diverses temàtiques de la ciutat. Aquestes conferències, presentades per investigadors, ens permetran ajudar en el procés de construcció de la història contemporània de la ciutat. La regidora de Cultura, Inés Martí, afirma que “es tracta d’històries que han passat a la nostra ciutat”. “Les conferències són una oportunitat per a molts ciutadans per poder conèixer la història que amaguen alguns indrets d’Amposta”, afegeix.
Programació:
– 7 de novembre de 2019 a les 19.30h: “Episodis britànics a les terres de l’Ebre durant la guerra del francès” a càrrec d’Adam Quiglay, historiador.
– 14 de novembre de 2019 a les 19.30h: “La Col·lectivitat General d’Amposta vuitanta anys després. Un intent de recuperació de la memòria històrica ampostina” a càrrec de Teresa Ferré, periodista i professora de la Universitat Autònoma de Barcelona.
– 21 de novembre de 2019 a les 19.30h: “Resultat de les excavacions a la plaça de l’ajuntament i l’església de Santa Maria l’any 2015” a càrrec d’Antoni Cartes, arqueòleg.
– 28 de novembre de 2019 a les 19.30h: “Amposta, la clau de l’Ebre. Poblament i defensa de la frontera més llunyana d’al-Andalus” a càrrec del Dr. Joan Negre, arqueòleg.
L’objectiu del nou cicle de conferències és recuperar i divulgar la recerca i el coneixement de la història, l’arqueologia, etc. vinculats amb la ciutat d’Amposta. Aquest cicle d’històries ampostines ha estat organitzat per l’Ajuntament d’Amposta, Museu Terres de l’Ebre i Campus Extens URV, amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona.
Redacció – N. A.