14.3 C
Amposta

Aquests son els 5 llocs de Gandesa que et sorprendran

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La comarca de la Terra Alta és la zona menys industrialitzada de l’Ebre, per això conserva una gran varietat de paisatges i pobles que mantenen el seu encant d’èpoques passades. Avui, ens centrarem en la capital de la comarca, Gandesa.

Juntament amb la col·laboració de l’Ajuntament de Gandesa hem elaborat una llista dels 5 llocs amb més encant de la població.

Els coneixes?

Coll del Moro

Descubren en el yacimiento del Coll del Moro (Tarragona) un lagar de vino del siglo III - Arqueologia, Historia Antigua y Medieval - Terrae Antiqvae

El jaciment del Coll del Moro, corresponent a la tribu ibèrica dels ilercavones, és un clar indici que la presència humana existia en aquesta zona des de l’any 800 aC. No obstant, no existeix aquest municipi en documents escrits fins l’any 1153. Aquesta data correspon al moment que Ramon Berenguer IV fa l’entrega del castell a l’orde dels templers. Tot i que durant la primera meitat del segle XIV aquest terme era territori de l’ordre dels Hospitalers.

Palau del Castellà

Edifici d’origen templer estava completament aïllat de la resta per un fossat defensiu, avui perdut, evidències del qual són les corrioles de fusta que es conserven damunt la porta. Ha anat tenint diverses funcions i modificacions. En destaca la construcció de la porta del delme l’any 1609. El 18 d’abril de 1834 Gandesa va ser nomenada cap de partit judicial i, com que no tenia cel·les, es van habilitar les dependències carcel·laries ja existents al Palau del Castellà. L’edifici encara conserva la gran sala de l’inferior així com part de les cel·les, d’origen medieval.

Església (façana romànica)

Església de la Mare de Déu de l'Assumpció de Gandesa - Catalonia Sacra

 

L’església de la Mare de Déu de l’Assumpció, d’estil romànic de transició gòtic, destaca per la seva portalada. Uns altres els elements rellevants de l’església són una capella gòtica i la gran torre del campanar, de quaranta metres d’altura, que va ser construïda en el segle XVIII.

Cooperativa

Celler Cooperatiu de Gandesa (3 Celler Gandesa Tinas Prensa)

Edifici modernista en el que s’acabà la construcció del celler per l’elaboració de vins el gener de 1920, i el seu moli d’oli al novembre del mateix any. Aquests punts han fet que des de aleshores sigui un edifici singular a la població de Gandesa.

El seu valor arquitectònic ha fet que es consideres una de les Catedrals del vi. Es catalogat com a Bé cultural d’interès Nacional de la Generalitat de Catalunya, i una de les Set Meravelles de Catalunya, escollides l’any 2007.

La Fontcalda

La Fontcalda és un lloc ideal per a passar el dia amb la família o els amics. A part de gaudir d’un reconfortant bany en les seves aigües termals, també us podreu aventurar en els salts d’aigua, passejar per la rodalia i gaudir d’un entorn únic.

Redacció- X. Ll

 

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -