14.3 C
Amposta

Antonio Suárez, alcalde de Riba-roja d’Ebre: “Ha estat una de les grans legislatures de la democràcia”

Suárez ha explicat quines han estat les grans obres de govern d'aquesta legislatura i també ha afirmat que tornarà a presentar-se com a alcaldable per seguir al capdavant de l'Ajuntament de Riba-roja d'Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’actual alcalde de Riba-roja d’Ebre, Antonio Suárez, tornarà a presentar-se com a alcaldable a les pròximes eleccions municipals en una llista independent, tal com ho va fer ara fa quatre anys. Una llista de continuïtat, però amb la incorporació de noves personalitats. Malgrat això, Imagina Ràdio ha entrevistat l’alcalde per conèixer el balanç d’aquesta legislatura. Suárez haurà completat tres mandats consecutius al capdavant de l’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre.

1. Pot fer una valoració general del mandat 2019-2023?

La valoració general del mandat ha estat molt positiva, de transformació radical del municipi gràcies a la consecució de grans projectes com el nucli antic i la zona centre de la Casa de la Vila i pàrquing del Mercat. La transformació d’altres llocs emblemàtics com la Pista d’Estiu de la Societat o la implementació de la climatització de la sala del Cinema, obren moltes possibilitats. També s’ha iniciat un camí cap a la transició energètica: 3 instal·lacions fotovoltaiques noves (Casa de la Vila, Escola i Zona Líquida). L’edifici de l’escola ha vist una millora sense precedents: canvi de tots els tancaments buscant la resiliència davant del canvi climàtic i un nou pati de l’escola on han participat activament els infants.

En el terreny turístic el pantà de Riba-roja disposa de 80 llocs de pesca amb una llera totalment arranjada associada a la recuperació del bosc de Ribera. Pel que fa a actuacions ambientals la implementació d’una llacuna i observadors ornitològics en col·laboració amb el Grup de Natura Freixe ha millorat sensiblement la biodiversitat de la zona. A aquest projecte se li suma la construcció d’una Estació Depuradora d’Aigües Residuals per part de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) amb una inversió final de 4,5 milions d’euros. Aquesta setmana ha arribat al municipi la connexió soterrada de fibra òptica per carretera que connectarà Riba-roja definitivament al corredor econòmic i del coneixement del segle XXI. Tampoc hem de perdre de vista que ja s’ha adjudicat les obres del carrer la Pau i la plaça de l’Església. En conclusió, ha estat una de les grans legislatures de la democràcia.

2. Com ha afectat la pandèmia a la gestió que s’ha dut a terme des del consistori?

Van ser moments durs i d’incertesa, però de gestió diària sovint gratificant on membres de l’equip de govern fins i tot feien arribar personalment la cistella de la compra a cases particulars de la nostra gent gran, fet que permetia el contacte personal i directe. El comerç local va demostrar una gran professionalitat i va tenir en tot moment el poble proveït. Crec que en l’àmbit social, hem estat un poble exemplar, on la comunicació franca entre els veïns positius i el consistori, van generar un clima de confiança que va fer més reconfortant la dura quotidianitat pandèmica.

3. Quina és la política més transformadora que ha dut a terme el seu govern?

La transformació urbanística de zones clau del municipi, recuperant-les i posant-les al servei de veïns, però amb el valor afegit de ser punts motor per reimpulsar l’economia local i el turisme. Els veïns tornen a creure en les 2 zones que hem recuperat o actualitzat: nucli antic i zona centre. Per altra banda, els edificis de serveis educatius i culturals han millorat sensiblement les prestacions i condicions en que els veïns reben els serveis. Tampoc hem de perdre de vista que el teixit associatiu, cultural i esportiu és viu i dinàmic, fet que permet al riba-rojà desenvolupar la seva vida en l’àmbit públic en un clima de pau i convivència.

4. Què és el que li ha quedat per a fer?

Queda pendent el centre de dia i residència de la gent gran i el carrer la Palla, 2 obres emblemàtiques. Del centre de dia i residència disposem ja de la documentació urbanística i hem iniciat negociacions amb els propietaris de terrenys afectats. I en el cas del carrer la Palla, s’està treballant per fer-ho possible per fases. Ambdues obres són 2 dels grans projectes de la pròxima legislatura.

5. Es tornarà a presentar com a alcaldable a les eleccions municipals del 28 de maig?

Tornaré a encapçalar una candidatura amb la qual optar de nou a l’alcaldia de Riba-roja d’Ebre. Personalment, em trobo molt bé a tots els nivells per iniciar un nou mandat, amb un equip renovat i amb tot el bagatge que he anat acumulant en els darrers 12 anys. Vull posar de nou la meva experiència al servei dels riba-rojans des de la humilitat, la modèstia i la vocació de servei públic. Hi ha un projecte de continuïtat i alhora renovat que enaltirà al poble al lloc que li correspon. Fins ara hem jugat a primera… la pròxima legislatura farem jugar la nostra vila a la Champions.

6. Com creu que serà el seu municipi l’any 2027?

Ric i plural, un marc de convivència millorat on tothom voldrà viure. En definitiva, la nostra vila de vida i de treball i la dels nostres fills, en el marc d’una comarca i d’un país que anhelen el benestar dels seus ciutadans.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -