14.3 C
Amposta

ANAV notifica una descàrrega d’aigua per error a l’edifici de control de la nuclear Ascó II

L'activació s'ha aturat en comprovar que no hi havia cap incendi a l'edifici

El més vist

Publicitat

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -

L’Associació Nuclear Ascó – Vandellòs (ANAV) ha notificat al Consell de Seguretat Nuclear (CSN) una activació errònia de la descàrrega d’aigua contra incendis a la sala de repartiment de cables nord a la unitat Ascó II. L’incident s’ha produït per un error de la seqüència de col·locació rutinària d’un bloqueig contra incendis. Un cop descartat que no hi havia un incendi real a l’edifici, la descàrrega d’aigua s’ha interromput i s’ha aïllat l’extinció per aigua a l’edifici de control. Es fan feines d’assecament i neteja a la sala. La incidència no ha tingut impacte en els treballadors, la ciutadania i el medi ambient. La planta nuclear es manté estable i opera al cent per cent.

L’abocament d’aigua a la sala nord de repartiment de cablejat de l’edifici de control l’ha provocat l’obertura d’una vàlvula d’aportació d’aigua. Ha passat quan s’ha col·locat per error un descàrrec sobre el sistema d’extinció contra incendis. Un armari de relés que no s’han danyat. S’han instal·lat sistemes d’assecatge portàtils per reduir la humitat ambiental.

El CSN assegurar que els sistemes de seguretat de la instal·lació nuclear han funcionat correctament. El succés s’ha qualificat, de moment, de nivell 0 a l’escala INES.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -