14.3 C
Amposta

Amposta rehabilitarà l’antic col·legi de les Monges amb 3 MEUR dels pressupostos de l’Estat

Permetrà tirar endavant la rehabilitació del conjunt per ubicar-hi la futura seu de l'Escola d'Art i Disseny (Esardi)

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Els pressupostos generals de l’Estat del 2023 han incorporat tres milions d’euros per a la rehabilitació de l’antic col·legi de les Monges, arran d’una esmena d’Esquerra. Una notícia que l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ha valorat molt positivament. “És un fet importantíssim per a la ciutat”, diu l’alcalde, “perquè ens permetrà tirar endavant ja la rehabilitació d’aquest edifici emblemàtic, que vam catalogar com a Bé Cultural d’Interès Local l’any 2017 i vam adquirir el 2018 del Sareb amb una inversió de 470.000 euros”.

La voluntat és ubicar-hi la nova seu de l’Escola d’Art i Disseny (Esardi). “Un cop adquirim l’edifici el 2018, posem la maquinària a treballar”, afegeix Tomàs, “i encomanem un avantprojecte del qual podria ser l’espai tenint en compte les necessitats futures d’Esardi”. Així, l’avantprojecte ha tingut en compte el Pla Funcional de l’escola, que destaca que Esardi, actualment ubicada a la zona del Castell, necessita 2.500 metres quadrats per créixer tal com té previst fer-ho els pròxims anys.

D’altra banda, l’avantprojecte preveu mantenir només l’edifici datat del primer quart de segle XX i que inclou un edifici en forma d’U, amb l’escalinata i les decoracions florals, i enderrocar la resta del conjunt. “Així, el pati del col·legi quedarà obert al carrer Palau i Quer i al passeig Canal, configurant un nou espai públic”, afegeix l’alcalde. “Aquest projecte de rehabilitació s’incorporarà als pressupostos de l’Ajuntament per a l’any vinent i començarem treballant amb el projecte a través d’un concurs d’idees”, ha assenyalat Tomàs.

Esardi

El fet d’ubicar Esardi a l’antic convent permetrà, tal com destaca la regidora d’Educació, Núria Marco, recuperar l’ús educatiu de l’edifici, que va ser col·legi durant molts anys. “I a més, podrem encabir totes les previsions de creixement que tenim a l’Escola d’Art i Disseny”, afegeix, “per consolidar-la com un referent no només a les Terres de l’Ebre, sinó també als territoris del voltant, perquè tenim alumnat d’arreu”.

Actualment, Esardi té quatre cicles formatius: un és de grau mitjà (Assistència al producte gràfic imprès) i tres de grau superior (Art mural, Gràfica publicitària i Projectes i direcció d’obres de decoració perfil professional en bioconstrucció). “A més, els últims anys, des de l’equip directiu s’ha treballat molt en diferents projectes innovadors, com la doble titulació de cicle formatiu de grau mitjà i batxillerat artístic o l’especialització de bioconstrucció”, diu Marco. “La voluntat és continuar creixent, no només amb la formació d’art i disseny reglada, sinó també amb oferta per al conjunt de la ciutadania, a través de projectes com el d’Esardi+”, clou Marco, “i poder disposar d’un nou espai com l’antic col·legi de les Monges ens ho permetrà”.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -