14.3 C
Amposta

Amposta i la Ràpita comencen les obres d’arranjament de la carretera del Poblenou

En total s’arranjaran set quilòmetres de carretera, amb una inversió total, per part dels dos ajuntaments, de més de 90.000 euros

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Ahir dilluns 8 de juny van començar els treballs previs de les obres de millora de la seguretat de la carretera que uneix el Poblenou del Delta amb la Ràpita. Una actuació que realitzen conjuntament els ajuntaments d’Amposta i la Ràpita i que, precisament, va començar pel tram rapitenc i continuarà els propers dies pel d’Amposta. En total, s’arranjaran prop de set quilòmetres de carreta, amb un pressupost total de més de 90.000 euros.

Aquestes obres, al terme d’Amposta (que va des del Pont de l’Encanyissada fins al Poblenou del Delta) suposaran l’arranjament d’un tram de poc de tres quilòmetres de carretera, que s’eixamplarà entre un metre i un metre i mig. També es renovarà el ferm del vial i la senyalització horitzontal de la carretera. L’Ajuntament d’Amposta hi invertirà, en la renovació del ferm, uns 30.000 euros, obra adjudicada ja a Construcciones 3G SA (Contregisa) i 10.000 euros en la renovació del ferm de la calçada. La previsió inicial és que les obres del tram ampostí estiguin enllestides durant el mes de juliol.

Les obres del terme de la Ràpita de millora de la seguretat de la carretera a Poblenou del Delta comprenen un tram de quatre quilòmetres aproximadament. Consistirà en l’asfaltatge del ferm del vial, el reforçament de la vora de la calçada amb formigó i en la inclusió de nova senyalització horitzontal recordant el límit de velocitat. Les obres del tram rapitenc s’han adjudicat per un import de 48.333,85 euros a l’empresa Construcciones 3G, SA i tenen un termini d’execució de 2 mesos.

Els treballs suposaran l’alteració del trànsit de vehicles per aquesta carretera durant el mes de juny. Així, al tram entre el pont de l’Encanyissada i el camí dels Tres Desaigües es donarà pas alternatiu entre els dies 8 i 19 de juny, mentre que al tram entre la cruïlla de Fortea i el camí de l’Anglés estarà completament tallat entre els dies 15 i 19 de juny. Des del pont de l’Encanyissada i fins al Poblenou del Delta la circulació també estarà restringida mentre durin les obres. L’accés a Poblenou del Delta es farà per la carretera TV-3406 (entre la Ràpita i Sant Jaume d’Enveja).

“Davant el retard que ha anat patint el Pla Zonal de Carreteres, era evident que els ajuntaments d’Amposta i la Ràpita havien de donar sortida a les necessitats d’aquesta carretera, i per això vam incorporar aquesta actuació als nostres respectius pressupostos, per tal de dignificar-la amb la millora del ferm”, diu l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs. L’alcalde d’Amposta també aprofita per agrair la paciència a les veïnes i veïns de la zona davant l’afectació que aquesta actuació tindrà per al trànsit. “És una actuació molt positiva”, clou Tomàs.

Per la seva banda, l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha afegit que “aquesta actuació coordinada entre els dos ajuntaments permetrà millorar aquells punts més crítics fins que no arriba la carretera nova que tots desitgem”. Caparrós també ha reclamat al departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat que aprovi el darrer informe necessari perquè la Diputació de Tarragona pugui accelerar el nou Pla Zonal de Carreteres “i així posar fil a l’agulla a la nova carretera del Poblenou”.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -