14.3 C
Amposta

Amposta acull les Converses de Pensament Crític a les Terres de l’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Les segones Converses de Pensament Crític a les Terres de l’Ebre, que aquest any se celebraran a Amposta, obriran un espai de debat i reflexió al voltant de les premisses de justícia i poder. «Tot el que comporta la crítica s’ha de posar en valor, ja sigui des de la cultura, l’educació o les festes. Son activitats com aquesta les que fan que la nostra societat sigui més rica, per això tenen tot el nostre suport», ha dit l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs. La jornada se celebrarà a l’auditori de la Unió Filharmònica, el dissabte 7 de setembre, i l’entrada serà gratuïta.

Amb l’ànim de motivar un debat que faci reflexionar críticament a la ciutadania al voltant del que fem, del moment en què estem vivint i d’allò que volem en un futur, les segones Converses de Pensament Crític reuniran un grup d’especialistes que conjugaran la relació entre justícia i poder des de diferents punts de vista i àmbits professionals. «Des d’aquestes errades volem demostrar que la filosofia també incideix en la reflexió de la realitat», ha indicat Benjamí Torné, un dels promotors de la jornada.

A partir de les 10 del matí, Lluís Montull presentarà les jornades, que seran inaugurades per Miquel Fernández amb la ponència «Fer justa la força». Posteriorment, a les 12.15 hores, es farà una taula rodona sobre filosofia i dret amb Xavier Antich, Núria Rodríguez, Marta Bolinches i Rafael Haro, coordinada per Marc Duch. A la tarda serà el torn de David Fernández i August Gil Matamala amb la conversa «L’ètica de la resistència», coordinats per Daniela Gil i Benjamí Torné. Totes les intervencions aniran seguides d’un debat obert.

Les Converses de Pensament Crític estan organitzades pel Cercle de Pensament Crític de les Terres de l’Ebre En-Kontr@, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Amposta i Òmnium Cultural de les Terres de l’Ebre.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -