14.3 C
Amposta

Alumnes de les escoles de Flix i Riba-roja d’Ebre participen en la creació de refugis per protegir els pol·linitzadors

Es tracta d’una acció de voluntariat ambiental que forma part del projecte Oasis de pol·linitzadors, una iniciativa del Grup de Natura Freixe que compta amb el finançament del Departament d’Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest mes de març s’han iniciat les accions de participació ciutadana del projecte Oasis de pol·linitzadors, una iniciativa del Grup de Natura Freixe per sensibilitzar sobre l’afectació que tenen l’activitat humana i el canvi climàtic en els pol·linitzadors silvestres i els seus hàbitats. El projecte compta amb el suport del Departament d’Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya i està emmarcat en la convocatòria de subvencions per al finançament d’actuacions d’educació i sensibilització ambiental.

A través de la custòdia del territori com a eina principal de conservació, s’està treballant en la creació d’una xarxa d’ambients d’alt valor ecològic per tal d’afavorir la presència dels pol·linitzadors silvestres propis del nostre territori. Es tracta dels anomenats “oasis de pol·linitzadors”, que pretenen millorar l’estat de conservació d’espècies en perill o vulnerables típiques d’ambients de secà, zones de transició i ambients de ribera. Aquests oasis s’ubiquen en diferents localitzacions dels municipis de Flix i Riba-roja d’Ebre , de manera que s’afavoreix la connectivitat entre les metapoblacions del territori.

Xarxa d’oasis de pol·linitzadors

Una de les actuacions contemplades al projecte és la participació de diferents col·lectius en accions de voluntariat ambiental, una manera de promoure la participació ciutadana, l’educació ambiental i la sensibilització cap a problemàtiques mediambientals locals i globals, a la vegada que s’incentiva un comportament respectuós amb l’entorn.

Donant el tret de sortida a les jornades de voluntariat ambiental, aquest mes de març els alumnes de l’escola de Enric Grau Fontseré de Flix i l’escola Sant Agustí de Riba-roja d’Ebre han començat a dur a terme diferents tasques que contribueixen a crear entorns favorables per als insectes pol·linitzadors. A més, els infants també han participat en activitats educatives sobre aquesta temàtica, que els han permès conèixer amb més profunditat els insectes pol·linitzadors i els seus hàbitats.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -