14.3 C
Amposta

Alguns pagesos no volen assegurar els cultius per rebre les ajudes del foc i diumenge tallaran la C-12 a Flix

- Anunci -spot_img

El més vist

- Advertisement -

Els pagesos tornaran a tallar diumenge, 8 de març, la C-12, al terme municipal de Flix (Ribera d’Ebre). Exigeixen a Agricultura que rebaixi els requisits de les subvencions i no s’obligui als afectats per l’incendi del juny passat a contractar una assegurança de cinc anys per als cultius, que els costaran quatre vegades més del que rebran. “Una persona que té 30 hectàrees i se n’hi ha cremat 5, ha de pagar una assegurança de cinc anys de 26.000 euros i l’ajuden amb 5.500 euros”, ha exemplificat l’alcalde de Bovera, Òscar Acero. Els ajuts són d’1,33 euros per olivera als terrenys de secà i de 3,5 euros per olivera als de regadiu.

Els ajuts que ja es van pagar el 31 de gener, tot i algunes al·legacions presentades pels agricultors, s’hauran de tornar si no es contracta l’assegurança de l’olivera per cinc anys. La mesura afecta uns 80 pagesos amb terreny cremat a l’incendi de la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià, el juny de l’any passat. Després de diverses reunions, l’última amb el director general de Desenvolupament Rural, Oriol Anson, i altres representants del departament la setmana passada, han decidit emprendre accions de protesta per fer recular al Govern.

Diumenge a la tarda faran talls intermitents de trànsit, com ja van fer poc temps després del foc. Demanen responsabilitat i compromís real amb la pagesia que se sent desemparada. “Nosaltres vam patir el foc i ara seran els afectats pels aiguats. El 99% del meu municipi viu de l’agricultura però sembla que els sobrem els pagesos petits”, ha lamentat l’alcalde de Bovera. “De l’incendi algú se n’ha de fer responsable. Si hi ha diners per netejar els pinars, n’hi ha d’haver per als pagesos i per als olivers, que és del que vivim”, ha afegit.

Conviden a tothom a participar en la manifestació perquè la mobilització va més enllà dels afectats per l’incendi. “Ells fan proves. Ara diuen que els ajuts no es cobren perquè no es té assegurança però més endavant igual diuen que qui no té assegurança no cobra la DUN i encara serà pitjor. Han de fer una assegurança atractiva perquè tothom volem assegurar la collita però no es poden pagar 170 euros per hectàrea”, ha defensat Acero.

Declaracions de l’alcalde de Bovera, Òscar Acero

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -