14.3 C
Amposta

Algunes residències de les Terres de l’Ebre prenen mesures extremes pel coronavirus

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El 31 de desembre de 2019, les autoritats de la República Popular de la Xina van comunicar a l’OMS diversos casos de pneumònia d’etiologia desconeguda a Wuhan, una ciutat situada a la província xinesa de Hubei. Una setmana més tard van confirmar que es tractava d’un nou coronavirus que ha estat denominat SARS-CoV-2.

Igual com altres virus de la família dels coronavirus, aquest virus causa diverses manifestacions clíniques englobades sota el terme COVID-19, que inclouen quadres respiratoris que canvien des del refredat comú fins a quadres de pneumònia greu amb síndrome de destret respiratori, xoc sèptic i fallida multiorgànica. La majoria dels casos de la COVID-19 notificats fins al moment són quadres lleus.

L’afectació més greu de la COVID-19 es produeix en persones més grans de 65 anys i amb patologia cardiovascular prèvia (sobretot hipertensió i insuficiència cardíaca) i en menys grau amb patologia respiratòria crònica i diabetis. La mortalitat augmenta amb l’edat. En tractar-se d’una malaltia transmissible s’han d’extremar les mesures de precaució. Les persones que viuen en centres residencials es troben en situació de vulnerabilitat davant la infecció de la COVID-19 per diversos motius:

  1. Amb freqüència presenten patologia de base o comorbiditat.
  2. Solen tenir edat avançada.
  3. Tenen contacte estret amb altres persones (cuidadors) i altres residents.
  4. Passen molt de temps en entorns tancats i amb altres persones vulnerables.

Des del Ministeri de Salut i el Departament de Salut han comunicat diferents recomanacions a totes les residències i centres de dia de gent gran. L’objectiu és protegir al grup de població més vulnerable de la infecció.

Imagina Ràdio ha pogut parlar amb Cinta Pascual, la directora general de l’Onada Serveis i presidenta d’ACRA, qui dirigeix els centres residencials de gent gran L’Onada de les Terres de l’Ebre i de la resta de Catalunya i Espanya. Pascual ha explicat que estan prenent mesures extraordinàries i més estrictes del que és habitual per prevenir casos de coronavirus, ja que la gent gran és un dels col·lectius de més risc i més vulnerables. L’Onada a les Terres de l’Ebre té centres als municipis de Tortosa, Deltebre, Alcanar, Gandesa, Corbera d’Ebre, L’Aldea, Horta de Sant Joan, La Sénia, L’Ampolla, la Ràpita i Ulldecona.

Primer de tot, van posar cartells a les entrades dels centres per advertir a les persones visitants que s’abstinguessin d’entrar si tenien problemes respiratoris o havien viatjat a alguna zona afectada pel coronavirus. En aquests moments ja han demanat als familiars i amics dels residents que si no és extremadament necessari, no facin visites. A més, també pregunten a totes les persones que entren si tenen algun símptoma, si han viatjat a alguna zona de risc i comproven la seua temperatura. Cinta Pascual apunta que els professionals dels centres han de seguir treballat i atenent a la gent i, per aquest motiu, és imprescindible prendre aquestes mesures preventives i extremes.

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -