14.3 C
Amposta

Algunes finques podrien tenir una afectació d’un 30% a la Terra Alta per les tempestes d’aquest cap de setmana

Els camps d'arròs de l'entorn de Sant Carles de la Ràpita també pateixen afectacions

El més vist

- Advertisement -
Conreus de vinya, oliveres i ametlles de la comarca de la Terra Alta han patit danys als cultius després de la pedregada d’aquest divendres. Tot i que encara no s’han quantificat els danys, Unió de Pagesos apunta que hi ha finques que podrien tenir una afectació d’un 30%. A la zona de Santa Carles de la Ràpita (Montsià), les pluges d’aquest dissabte també han afectat alguns arrossars. En concret, la varietat d’arròs més afectada és la bomba. Amb tot, des del sindicat agrícola indiquen que els danys als arrossars no seran greus.
La pedregada de divendres va afectar els conreus de municipis com Gandesa, Corbera d’Ebre, Bot i Horta de Sant Joan, segons ha explicat Jordi Morera, membre de la sectorial de la vinya i vi de la Terra Alta d’Unió de Pagesos. “Van caure pedres que semblaven pilotes de ping-pong en deu i quinze minuts”, ha assegurat el pagès a l’ACN. La pedregada es va repetir dissabte a les poblacions de Vilalba i els Arcs i La Fatarella.

- Advertisement -

Malgrat que encara no han quantificat els danys, Morera ha apuntat que en algunes de les seves finques les pedres han malmès un 30% de la vinya i un 10% les oliveres. “No sé com afectarà, si es podrirà o no”, ha afegit.

Al Montsià, les tempestes també han causat danys als conreus d’oliveres i en alguns arrossars del delta. “La pluja ha estat extremadament beneficiosa, estàvem secs; tot i que encara és prompte per fer valoracions hem tingut alguna afectació, però no serà com fa tres anys quan l’arròs estava molt madur”, ha indicat Daniel Forcadell, membre de la permanent d’Unió de Pagesos. Segons l’agricultor, la varietat d’arròs bomba serà la més afectada perquè és la que es troba en un procés de maduració més avançat.

Font: ACN
- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -