14.3 C
Amposta

Alerta sanitària per una toxina a la tonyina dels supermercats DIA

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha activat una alerta sanitària per un brot d’intoxicació alimentària provocat per toxina botulínica detectada en la tonyina en conserva en oli de gira-sol de la marca DIA, després d’haver-se intoxicat quatre persones a l’ingerir una ensaladilla russa amb aquest producte.

L’empresa s’ha compromes ha retirar el producte i recuperar el dels clients. Els anàlisis practicats al Centre Nacional d’Alimentació als productes sospitosos van confirmar la presència de toxina botulínica en la llauna de tonyina consumida, segons explica l’Aesan.

El dia 9 es va tenir coneixement de l’existencia d’aquesta toxina a través del Sistema Coordinat d’Intercanvi Ràpid d’Informació (SCIRI), d’una notificació feta per les autoritats sanitàries de Castella i Lleó relativa a un brot d’intoxicació alimentària.

Aquest producte s’ha venut a alguns establiments de les Terres de l’Ebre i per Catalunya. També a les comunitats autònomes d’Astúries, Castella i Lleó, Aragó, la Rioja, Múrcia, Navarra, Castella-la Manxa i la Comunitat Valenciana.

Font: La Vanguardia

Redacció J.V

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -