14.3 C
Amposta

Alcanar sol·licitarà la declaració de zona afectada per emergència de protecció civil

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament d’Alcanar sol·licitarà la declaració de zona afectada per emergència de protecció civil, per tal de fer front al cost de totes les afectacions del temporal Glòria. “No tenim prou recursos econòmics per a tornar a la normalitat. L’impacte de la tempesta ha sigut tan virulent que ha modificat tota l’orografia de la costa del nostre terme municipal. Per tant, necessitem l’ajuda de les administracions supramunicipals”, assegura, Joan Roig, alcalde d’Alcanar.

Aquest matí l’Ajuntament es posarà en contacte amb la Generalitat perquè aquesta faci la petició al Govern espanyol. “Pensem que cal compensar urgentment tots els afectats i afectades, i també és prioritari reparar tots els danys a les infraestructures. El turisme és un actiu importantíssim per al nostre poble, i també hem de conservar el nostre patrimoni econòmic, paisatgístic i natural”, ha afegit Roig.

El consistori encara està quantificant els danys, “tot i que estimem que la despesa econòmica per a recobrar la normalitat serà ingent”, explica el batlle. “A les Cases, la línia de costa s’ha modificat completament, el mar s’ha menjat el passeig i el mur de la costa i ha cobert de pedres i còdols la carretera, el parc infantil, etc. També hi ha diversos habitatges i camins afectats. Així mateix, el port marítim necessita una actuació d’urgència perquè no pot fer front a llevantades d’aquest tipus, ja que posen en perill greu les embarcacions i la població”, detalla l’alcalde.

Més enllà d’aquestes greus afectacions, les conseqüències del temporal Glòria també s’han fet presents amb incidències a la xarxa de telefonia mòbil i el subministrament elèctric, que s’ha vist interromput de forma intermitent en diverses zones de la població; inundacions a les vies públiques; desperfectes a equipaments municipals i instal·lacions esportives; arbres caiguts; pals de comunicació tombats, etc.

De moment, la Brigada Municipal d’Obres i Serveis continua amb les tasques d’emergència, que ja van començar dimarts, per obrir pas i netejar el passeig marítim i als carrers afectats de les Cases, ja que la costa ha estat la principal afectada, i d’altres indrets del municipi..

A més, a causa de l’episodi de pluja, vent, neu i fort onatge que va afectar les Terres de l’Ebre el dimarts a la tarda, la Policia Local d’Alcanar va tallar l’accés al passeig i ports marítims, i a diferents carrers de les cases pel desplaçament de còdols, arbres i altres materials a la via pública. També va tallar camins propers al riu Sénia, ja que, tot i que habitualment està sec, baixava amb un cabal considerable. Així mateix, l’Ajuntament va decretar la suspensió de l’activitat escolar per ahir, dimecres, seguint les recomanacions dels serveis d’emergència i el departament d’Educació.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -