14.3 C
Amposta

Alcanar commemora el centenari de Vincent Andrés Estellés amb un cicle cultural

L'Ajuntament d'Alcanar presenta una programació especial per homenatjar la figura del poeta valencià durant els mesos d'abril a setembre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament d’Alcanar, a través de la Regidoria de Cultura i Vincle amb el País Valencià, ha preparat una sèrie d’actes per recordar i celebrar el centenari del naixement del poeta valencià Vincent Andrés Estellés. El cicle cultural, que tindrà lloc des d’abril fins a setembre, pretén retre tribut a l’empremta indeleble que Estellés ha deixat en la poesia valenciana contemporània.

Destacats compositors, cantants i poetes com Borja Penalba, Francés Anyó (Estellés de mà en mà), Rodonorsinvictes (Lluís i Olga), i Andreu Valor participaran en aquesta iniciativa, compartint l’essència poètica d’Estellés a través de les seves creacions. A més, l’esdeveniment inclourà una sessió de micròfon obert per als joves del municipi, oferint-los una plataforma inclusiva per expressar-se artísticament.

Un dels moments destacats serà el tradicional “Sopar Estellés”, una experiència que fusiona la poesia amb la gastronomia i que ja és un clàssic de la programació cultural d’Alcanar.

Xavi Barrera, regidor de Cultura, ha assenyalat que tots els esdeveniments tindran lloc a l’Auditori José Antonio Valls, amb l’objectiu de convertir-lo en un punt de trobada per a l’agermanament dels Països Catalans. “És important crear aquest tipus de propostes per preservar i difondre la nostra identitat cultural”, ha destacat Barrera.

Per la seva banda, l’alcalde i regidor de Vincle amb el País Valencià, Joan Roig, ha subratllat que la programació busca promoure l’agermanament entre els Països Catalans, compartint un poeta que reflecteix la connexió amb la terra i la riquesa de la diversitat cultural. “És un gest simbòlic que ens permetrà conèixer millor la nostra extensa cultura poètica i els vincles amb el País Valencià“, ha afegit Roig, agraint la col·laboració de tots els participants en aquest homenatge a Estellés.

Redacció- Ll. F

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -