14.3 C
Amposta

Alcanar activa una línia d’ajuts de 60.000 euros per pal·liar la crisi de la Covid-19 en les empreses

S’atorgaran ajudes equivalents a les despeses generades en concepte de taxa per la recollida d’escombraries i d’impost sobre vehicles de tracció mecànica

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament d’Alcanar ha aprovat aquesta setmana les bases reguladores d’un nou ajut que pretén pal·liar els efectes econòmics de la Covid-19 i que va destinat a autònoms, pimes i entitats sense ànim de lucre que siguen titulars d’una activitat econòmica establerta a Alcanar.

En concret, aquestes subvencions tenen assignada una partida de 60.000 euros. L’objectiu és atorgar ajudes equivalents a les despeses generades en concepte de taxa per la recollida d’escombraries i d’impost sobre vehicles de tracció mecànica, durant els períodes en què les activitats i els serveis no essencials del municipi s’hagen aturat a conseqüència de les mesures decretades pel Govern de l’Estat espanyol i la Generalitat de Catalunya.

Joan Roig, alcalde d’Alcanar, explica que “l’equip de govern va adquirir aquest compromís a principis de la pandèmia. Després d’haver-ho treballat a fons, hem activat aquesta línia d’ajuts amb una quantitat econòmica important per a donar un cop de mà als empresaris del municipi”.

El procediment de concessió d’aquestes subvencions es tramita en règim de concurrència no competitiva. Per tant, totes les empreses que es presenten a  la convocatòria i complisquen els requisits rebran un ajut proporcional, tenint en compte els criteris i el procediment de concessió. Transcorregut el període d’exposició pública, l’Ajuntament publicarà la convocatòria, que inclourà els requisits i terminis, i també posarà a disposició dels empresaris els diferents formularis. “Aquesta línia d’ajuts se suma a altres mesures fiscals que ja va aplicar l’Ajuntament durant el confinament i les etapes posteriors”.

De fet, aquest estiu la Regidoria d’Economia i Hisenda va modificar diverses ordenances per a garantir que la taxa per l’ocupació de terrenys d’ús públic amb taules quedés sense efecte des de l’estat d’alarma fins a finals d’any, per tal de no generar cap despesa als empresaris. I al maig, després del confinament, l’Ajuntament va habilitar més espais als carrers per a que els establiments del municipi poguessen ampliar o incorporar noves terrasses, i garantir així la màxima ocupació sense cap cost afegit.

Redacció – E. C.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -