14.3 C
Amposta

L’Ajuntament de Tortosa no cedeix la plaça de la Catedral per celebrar el dret a l’avortament

L'Assemblea Vaga Feminista volia celebrar a la plaça de la Catadral l'assoliment del dret a l'avortament quirúrgic a les Terres de l'Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Assemblea Vaga Feminista de les Terres de l’Ebre ha denunciat a través d’un comunicat la negativa de l’Ajuntament de Tortosa de cedir-los la plaça de la Catedral per dur a terme la celebració per l’assoliment del dret a l’avortament quirúrgic a les Terres de l’Ebre, el qual consideren com una gran victòria feminista. El consistori tortosí ha rebutjat la petició perquè diu que en aquesta plaça tan sols es duen a terme esdeveniments organitzats pel mateix ajuntament o el Bisbat de Tortosa. Finalment, l’acte se celebrarà a la plaça dels Dolors aquest divendres 1 de juliol a les deu de la nit.

L’emplaçament que l’Assemblea va decidir per dur a terme l’acte va ser la plaça de la Catedral de Tortosa i un dels motius, entre d’altres, era per la càrrega simbòlica de la ubicació. Com expliquen les feministes ebrenques, “l’estament eclesiàstic continua defensant que les dones no poden disposar lliurement del seu cos i criminalitza a les que volen avortar”.

L’Assemblea Vaga Feminista no entén que des del govern de la ciutat es rebutgi la petició de dur a terme les activitats que tenen programades, ja que consideren que “l’espai públic ha de poder ser utilitzar per tota la ciutadania”. De fet, recorden que tant l’enderroc com l’expropiació de les cases que hi havia davant la Catedral es van pagar amb diners públics, quasi mig milió d’euros. Denuncien que és “poc ètic” que el govern sigui el qui decideix quines activitats es fan a la plaça de la Catedral o a quins col·lectius se’ls dona permís per dur-les a terme.

Davant aquesta resposta desfavorable, el col·lectiu feminista instarà els partits polítics de l’oposició perquè duguin al ple aquest tema i demanin explicacions al govern municipal. L’entitat feminista conclou el comunicat afirmant “que l’espai públic no pot ser usurpat a la gent i que fets com aquest s’han de denunciar”. Entenen que és una decisió “arbitrària i unilateral” de part del govern municipal, una decisió “gens democràtica” i que “malauradament va molt d’acord amb el tarannà caciquil i autoritari de l’equip de govern en general, i de l’alcaldia en particular, que pateix la ciutat de Tortosa des de fa molts anys”.

Redacció – I. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -