14.3 C
Amposta

Agricultura convoca els ajuts pels afectats per l’incendi de la Ribera d’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya ha convocat els ajuts de minimis destinats a les explotacions agràries i comunitats de regants afectades per l’incendi forestal del 26 de juny de 2019 a les comarques de la Ribera d’Ebre, les Garrigues, i el Segrià, com publica, avui, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). Aquests ajuts tenen un import total de 772.000 euros, i el termini de presentació de sol·licituds és de 7 dies hàbils des de l’endemà de la publicació de la convocatòria al DOGC.

El 26 de juny de 2019, es va iniciar un incendi forestal al municipi de la Torre de l’Espanyol, que es va propagar ràpidament en direcció nord esdevenint un gran incendi forestal i afectant terrenys forestals, agrícoles i urbans de les comarques de la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià, que  va afectar més de 5.000 hectàrees, i va danyar greument infraestructures i béns de titularitat pública i privada.

Les explotacions agrícoles i ramaderes han perdut capacitat productiva pels danys de l’incendi sobre les plantacions, sobre el bestiar, i sobre les infraestructures de reg, imprescindibles per a assegurar la viabilitat de les explotacions. Igualment, l’incendi ha afectat les infraestructures de reg de les comunitats de regants de la zona afectada.

És per això que el DARP considera necessari establir un ajut de mínimis adreçat a compensar les pèrdues provocades per l’esmentat incendi a les persones titulars d’explotacions agràries afectades per aquest, amb conreus com l’olivera i l’ametller afectats, que permeti pal·liar la seva situació econòmica, i continuar amb l’activitat agrària, així com garantir la continuïtat de les Comunitats de Regants durant el període en què les empreses agràries estan recuperant la seva capacitat productiva. L’ajut també pretén compensar les càrregues financeres per operacions de finançament formalitzades amb l’Institut Català de Crèdit.

Els ajuts van dirigits a persones titulars d’explotacions agràries, i a comunitats de regants. Així, en el cas de les explotacions agràries, els ajuts poden consistir en una o dues de les modalitats següents:

  1. Un ajut per a les despeses de realització d’actuacions per a la restitució del potencial productiu (en el cas de la d’arrencada i plantació no inclou la compra de planter i l’actuació de replantació);
  2. Compensació de les càrregues financeres per operacions de finançament amb l’Institut Català de Finances (ICF) amb la bonificació del 100% dels interessos.

I en el cas de les comunitats de regants, els ajuts consisteixen en una o dues de les modalitats següents:

  1. Un ajut per hectàrea adherida a la Comunitat de Regants (CR), per a compensar la disminució del consum d’aigua durant el període de recuperació del potencial productiu.
  2. Un ajut a la restauració d’infraestructures de regulació i control.

Les sol·licituds s’han de presentar per mitjans telemàtics des de la pàgina http://seu.gencat.cat, d’acord amb el procediment establert en l’Ordre de bases.

Redacció – J. V. G.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -