14.3 C
Amposta

Agricultura abona 518.000 euros en ajuts per pal·liar la dificultat de comercialització de xais i cabrits durant el covid-19

D'aquest ajut se'n beneficiaran 666 explotacions d'oví i cabrum

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha abonat 518.000 euros en ajuts a un total de 666 explotacions ramaderes d’oví i cabrum per compensar la pèrdua de renda que han patit per la covid-19. La declaració de l’estat d’alarma va causar als productors d’oví i cabrum limitacions que van derivar en dificultats per comercialitzar amb normalitat les carns durant els passats mesos de març i abril. El tancament de la restauració o les dificultats econòmiques de la població han afectat directament la comercialització de xais i cabrits. Per això, aquest ajut pretén compensar el sector per les pèrdues que ha patit, amb la intenció de mantenir-lo viu i competitiu.

Agricultura va convocar al juliol aquests ajuts de minimis destinats a les explotacions ovines i caprines amb dificultats de comercialització de xais i cabrits, durant els mesos de març i abril, com a conseqüència de l’estat d’alarma. El 12 de novembre, el Departament va publicar la relació dels expedients concedits i aquesta setmana ha fet efectiu el pagament de l’ajut.

L’import d’aquesta subvenció correspon a fons propis del Departament d’Agricultura i a l’assignació de fons efectuada segons la distribució territorial aprovada pel Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), aportats pràcticament a parts iguals. L’aportació de la conselleria ha possibilitat concedir l’import màxim de 12 euros per animal elegible que preveu la resolució.

Font: ACN
- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -