14.3 C
Amposta

Agbar consolida la seva solució de monitoratge de Covid-19 en aigües residuals per a incloure la detecció del nou cep ómicron

Agbar ha desenvolupat un nou sistema de caracterització de variants de SARS-CoV-2 en les aigües residuals que permet la identificació de la nova variant ómicron

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La incorporació d’aquesta nova funcionalitat permet ampliar les solucions de monitoratge i predicció ja implementades pel grup, basades en qPCR, per a la identificació del virus i les seves variants −que inclouen l’anàlisi dels diversos ceps segons han anat apareixent, des del cep britànic a principis de 2021− i a més compleix amb les recomanacions de la UE 2021/472, que suggereixen l’aplicació de mètodes de seqüenciació d’alt rendiment en aigües residuals de manera quinzenal com a sistema de vigilància i seguiment de les noves variants.

La nova variant, coneguda com ómicron, científicament B.1.1.529, va ser identificada per primera vegada a Sud-àfrica, i ja s’ha detectat almenys un cas en l’estat espanyol. Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), aquest cep podria comportar un “major risc de reinfecció”, segons les primeres evidències científiques preliminars, si bé els primers pacients presenten símptomes lleus.

COVID-19 City Sentinel és el sistema de vigilància d’Agbar que, a través de la xarxa de laboratoris del grup, Labaqua, ha desenvolupat un sistema d’anàlisi d’aigües residuals que permet realitzar un seguiment de l’evolució del virus en aigües residuals i anticipar l’aparició de possibles nous brots entre la població. Amb aquesta solució els gestors públics tenen accés a totes les dades a través d’un mapa dinàmic del municipi amb una sectorització per zones d’influència, la qual cosa facilita la detecció de l’origen del virus, per a ajudar a adoptar mesures efectives enfront de nous brots.

La solució COVID-19 City Sentinel és el resultat d’una estratègia de recerca d’Agbar a Espanya per a desenvolupar, en temps rècord, solucions innovadores per a contribuir a la lluita contra la pandèmia. D’aquesta manera, SUEZ posa a la disposició dels gestors públics la seva experiència i coneixement en xarxes de sanejament que, combinada amb els resultats analítics, suposa una valuosa font d’informació perquè els responsables sanitaris puguin adoptar mesures efectives enfront de nous brots.

Actualment, la solució COVID-19 City Sentinel està implantada en més de 100 municipis a Espanya, estudiant el comportament de les aigües residuals de més de 13 milions d’habitants.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -