14.3 C
Amposta

Activen a les quatre comarques ebrenques el nivell 2 del pla Alfa per alt risc d’incendi forestal

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Els Agents Rurals han ampliat aquest dilluns a 25 comarques catalanes el nivell 2 del pla Alfa per perill alt o molt alt d’incendi forestal. Són sobretot les comarques de les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona, algunes de Ponent i del centre del país, però també algunes del nord, com l’Alt Empordà i el Ripollès. A més, 11 comarques es troben en el nivell 1, que correspon a un perill moderat o alt d’incendi.

Per la seua banda, Protecció Civil ha activat el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) per l’elevat risc d’incendi i demana a la ciutadania evita conductes de risc, com llençar burilles per la finestra del vehicle, i molta prudència en els desplaçaments.

D’acord amb el mapa publicat per Agents Rurals, només 6 comarques -Vall d’Aran, Alta Ribagorça, Pallars Sobirà, Pallars Jussà, Alt Urgell i Pla d’Urgell- es troben en el nivell 0. A partir del nivell 2, es prohibeixen o es restringeixen determinades activitats que poden provocar incendis, com ara les que impliquen encendre foc. Els Agents Rurals demanen extremar les precaucions.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -