14.3 C
Amposta

Activada l’alerta per pluges intenses a les Terres de l’Ebre aquest dimarts

De manera local hi pot haver indrets on se superin els 60 litres per metre quadrat en mitja hora

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Protecció Civil ha activat l’alerta del pla Inuncat per possibles pluges intenses dimarts a les Terres de l’Ebre. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), l’episodi es preveu més intens a les comarques de la demarcació de Girona, del prelitoral central i fins al Baix Camp, on es poden superar els 40 litres en mitja hora. A la resta del territori afectat, incloses les Terres de l’Ebre, es preveu que se superin els 20 litres. Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i és possible que hi hagi fenòmens de temps violent com pedra o vent. És probable que de manera local hi hagi acumulacions de pluja superiors als 60 litres.

La CHE (Confederació Hidrogràfica de l’Ebre) ha comunicat al CECAT que ha intensificat la vigilància i recorda la possibilitat de crescudes sobtades de caràcter local a barrancs i lleres menors en els sectors de la conca de l’Ebre on es donin les tempestes més intenses.

Així mateix, es recorda que cal extremar les precaucions a les zones properes a rius, rieres i torrents de tot el territori que puguin patir inundacions a causa de les pluges intenses. Protecció Civil recomana molta precaució en la mobilitat per les zones que es puguin veure afectades per aquest episodi de precipitacions, i també en les activitats a l’aire lliure.

Cal evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, i no creuar mai rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen intensitats i acumulacions més importants.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -