14.3 C
Amposta

Acció Climàtica abonarà aquesta setmana 137 MEUR dels ajuts directes dissociats de la PAC 2022

Corresponen a pagament bàsic, 'greening', complement de joves i als ajuts del règim de petits agricultors

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Un total de 36.004 beneficiaris rebran la bestreta del 70% de l’import dels ajuts directes de la Política Agrària Comuna (PAC) que el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural farà efectiu a partir del 10 de novembre. Corresponen als ajuts sol·licitats a la Declaració Agrària (DUN) 2022 de pagament bàsic, pagament verd o ‘greening’, complement a joves i als ajuts del règim de petits agricultors. Acció Climàtica preveu fer efectiu a partir del 20 de desembre la resta del saldo d’aquests ajuts directes dissociats 2022 fins al 95% dels imports. El 5% restant s’abonarà durant el primer semestre del 2023, un cop analitzats els límits pressupostaris.

Acció Climàtica abonarà a partir de dijous la bestreta del 70% dels ajuts directes dissociats al 96% de les sol·licituds presentades durant aquesta campanya 2022. Des del Departament assenyalen que aquesta bestreta permetrà que els agricultors i ramaders beneficiaris puguin afrontar amb millors condicions les pertorbacions econòmiques derivades del conflicte d’Ucraïna. El pagament dels ajuts, tal com estableix el reglament comunitari, s’efectua després de dur a terme els controls administratius i sobre el terreny de les sol·licituds.

Els ajuts directes formen part de l’anomenat primer pilar dels ajuts de la PAC, estan finançats al 100% pel Fons Europeu Agrícola de Garantia (FEAGA), i el seu pressupost anual disponible a l’estat espanyol és de més de 4.000 milions d’euros, dels quals a Catalunya es gestionen aproximadament uns 260 milions

La PAC té com a objectiu millorar el nivell de vida als 22 milions d’agricultors i treballadors agrícoles europeus, així com un proveïment d’aliments estable, variat, i segur als 500 milions de ciutadans d’Europa. Dins de la PAC, els ajuts de pagament directe es destinen a estabilitzar la renda agrícola per a reforçar la competitivitat i la sostenibilitat de l’agricultura europea, objectiu de la política comuna dels 27 països de la UE.

El pressupost de la PAC per al període 2014-2022 preveu un total de 408.310 milions d’euros en fons de la UE, dels quals 308.730 milions es destinen a pagaments directes i mesures de mercat (l’anomenat primer pilar), i 99.580 milions, al desenvolupament rural (segon pilar).

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -