14.3 C
Amposta

Abocador, Sí (part3)

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Un dels arguments principals del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre al rebuig a l’abocador o dipòsit de Riba-roja es que aposten per un model de comarca més Sostenible. A la comarca el 82% del PIB és industrial i una activitat molt important d’aquesta és la nuclear. Per tant no és estrany que el municipi de Riba-roja vulgui ampliar el valor afegit del municipi amb la construcció de l’abocador o dipòsit, a més de ser una atracció per altres empreses que s’hi podrien afegir. Es per això que s’ha de creure fermament que el model Industrial i el sostenible poden ser compatibles si es fa una bona gestió. Els dos models han de ser complementaris i no antagònics o excloents.

La industria és avui un sector estratègic per les societats avançades, però sabem l’augment de les conseqüències relacionades amb l’escalfament global, el dany als ecosistemes o als espais naturals en la última dècada. Per aquest motiu, la societat ha entès la necessitat de crear un sistema o metodologia, que en tots els seus àmbits integri els diferents vessants del desenvolupament sostenible, ambiental i econòmic, i que s’administri o gestioni de manera sostenible.

La Sostenible, en la que un dels seus apartats més importants és l’impacte ambiental, aquest estudi tècnic multi disciplinar serveix per fer la descripció del projecte, l’inventari e interaccions ecològiques existents, mesures protectores i correctores, identificació i avaluació dels impactes, programa de vigilància ambiental, i per últim la síntesis de tots els punts. Aquest estudi serveix per descriure, identificar i valorar de forma adequada en funció de la particularitat de cada projecte i els efectes previsibles dels diferents aspectes ambientals.

La sostenibilitat es considerada la disciplina que més importància té en la documentació i la gestió dels condicionals ambientals, que determinen la viabilitat del projecte en els diferents aspectes ambientals. És per aixó que es fa difícil de creure el discurs artificial, fet per els partits i organitzacions, per rebutjar el projecte de l’ abocador o dipòsit de Riba-roja, sense cap argument tècnic al projecte, ni ambiental ni per la salut de les persones. Sembla i cada cop es reforça més aquesta hipòtesi, que el fons d’aquest rebuig només és polític. Per les declaracions d’aquests que van sortint a la premsa, diria que ha estat el mitjà per demanar la dimissió del Director territorial de Territori i sostenibilitat a les Terres del Ebre, que curiosament és l’alcalde de Riba-roja. Aquest discurs és l’escenari que es trasllada al poble amb un guió de mitges veritats i d’afirmacions que no són certes, com la que la UNESCO no donarà la marca de Reserva de la Biosfera als municipis de la comarca per culpa de l’abocador, que interferirà amb les reserves naturals de la zona, que no hi haurà sostenibilitat o que perjudicarà a la comarca.

Pel que sembla, el partit que encapçala el rebuig al director Territorial, ERC, no té la solidaritat necessària de país en la seva agenda per aplicar-lo al tema de l’abocador o dipòsit, i així és difícil voler construir-lo desde qualsevol àmbit . Estratègies polítiques enverinades, que expliquen i sembla que molt bé, s’han votat mocions en contra l’abocador o dipòsit i rebutjat en diferents ajuntaments per unanimitat. Opcions polítiques ben allunyades ideològicament, que han fet el joc polític als que les han presentat, com el de Roquetes, però opcions politiques i no tècniques . La meua posició tècnica a la construcció de l’abocador o dipòsit de Riba-roja es positiva i crec que s’hauria de construir i guanyaria el municipi i la comarca. Reflexionem-hi.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -