14.3 C
Amposta

A partir d’ara si tenim Covid hem de fer vida normal?

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

A partir d’aquest dilluns la gestió de la pandèmia ha canviat totalment. No es faran proves generalitzades i els positius no s’hauran d’aïllar. Aquestes dues mesures només s’aplicaran a les persones vulnerables, com més grans de 60 anys, persones immunodeprimides o dones embarassades, i en entorns de risc, com centres sanitaris o residències.

Les autoritats sanitàries consideren que ha arribat el moment de començar a tractar la covid com la resta d’infeccions respiratòries. També els experts veuen la supressió de les proves i dels aïllaments com un pas inevitable. En una entrevista al canal 3/24, l’epidemiòloga Sílvia de Sanjosé creu que té poc sentit “anar fent proves quan estem veient que la malaltia és ara molt lleu”. Però, a més, això suposava una saturació important al sistema sanitari, que havia de gestionar les proves diagnòstiques, els aïllaments dels positius i, per tant, també les baixes.

Però què passa si tenim covid a partir d’ara? Podem fer vida normal? No del tot, diuen els experts, perquè cal prevenir la infecció de les persones vulnerables, i per això els positius hi hauran d’evitar el contacte, i tampoc no hauran de participar en esdeveniments multitudinaris. Salut recomana quedar-se a casa fins que desapareixin els símptomes, extremar les mesures de protecció, reduir la interacció social al màxim i utilitzar la mascareta. Això no obstant, no cal fer quarantena.

De fet, aquest és un dels motius pels quals la mascareta encara és obligatòria en interiors. Alguns ja veien a tocar la seua retirada en interiors, tot i que per als experts encara és prematur.

El Departament de Salut admet que la fi dels testos i dels aïllaments pot augmentar la transmissió, així com la retirada de la mascareta. “Però quina guanya en el cost benefici? Les mascaretes ben utilitzades son una de les mesures més eficaces”, explica Jacobo Mendioroz, subdirector general de Vigilància i Resposta a Emergències de Salut Pública. Tot i que Salut ja no comptarà cas per cas de covid, sí que es podrà fer un seguiment de la incidència, amb estimacions que permetran detectar qualsevol canvi de tendència.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -