14.3 C
Amposta

“7 tresors del patrimoni cultural de Tortosa”, fins aquest divendres es poden presentar propostes

L’objectiu de la campanya és el de promoure i divulgar el patrimoni cultural de Tortosa d’una manera didàctica, pedagògica, lúdica i motivar la visita als llocs seleccionats i elegits

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Tortosa ha iniciat la campanya d’elecció i promoció “7 tresors del patrimoni cultural de Tortosa”. Fins aquest divendres, 22 de maig, qualsevol ciutadà de Tortosa, o que conegui la ciutat, que ho desitgi, pot presentar propostes de candidatura. Per a fer-ho ha d’escriure un correu electrònic a info@ccc.cat i detallar quina proposta de candidatura presenta. Si és possible acompanyar una fotografia de l’element que es presenta com a candidat. Durant aquest període s’aniran fent públiques les candidatures acceptades. Si es presenten candidatures similars es podran fusionar.

La campanya es realitza en el marc del pròleg de la Capital de la Cultura Catalana Tortosa 2021. Està realitzada per l’organització Capital de la Cultura Catalana amb la col·laboració de l’ajuntament de Tortosa.

En l’àmbit català, fins ara, han realitzat la campanya d’elecció dels seus tresors culturals les ciutats de Barcelona, Badalona, El Vendrell i Reus. En l’àmbit internacional són trenta-set les ciutats que han desenvolupat la campanya d’elecció dels seus tresors culturals.

L’objectiu de la campanya “7 tresors del patrimoni cultural de Tortosa” és el de promoure i divulgar el patrimoni cultural de Tortosa d’una manera didàctica, pedagògica, lúdica i motivar la visita als llocs seleccionats i elegits. També, establir noves rutes turístiques que permetin als visitants conèixer la riquesa patrimonial de Tortosa alhora que es promou la participació ciutadana.

El dilluns dia 25 de maig es donaran a conèixer la totalitat de les candidatures que aspiraran a convertir-se en un dels 7 tresors de Tortosa i s’iniciarà el període de votació, el darrer dia de la qual serà el 7 de juny. La votació es durà a terme a través d’internet com oportunament s’informarà. El dilluns dia 8 de juny es donarà a conèixer el resultat de l’elecció “7 tresors del patrimoni cultural de Tortosa”, s’incorporaran els elements elegits a la “Llista representativa dels tresors del patrimoni cultural del món”, del Bureau Internacional de Capitals Culturals i s’editarà un Butlletí Informatiu que serà tramès arreu del món.

Fins ara han estat nominats provisionalment com a candidats a tresor del patrimoni cultural de Tortosa:

– Banda municipal de música

– Call jueu

– Capella de la Cinta

– Castell de la Suda

– Catedral

– La Cucafera, els gegants i la cort de bèsties

– Festa del Renaixement

– Jota Tortosina

– Llibre dels Costums

– Mercat Municipal

– Museu (antic escorxador) i les edificacions modernistes

– Palau Episcopal

– Reials Col·legis

– Riu Ebre i la navegació fluvial

Els Amics dels Castells s’afegeixen a la campanya, enviant la candidatura de “La Tortosa fortificada”, que inclouria els gairebé 6,5 quilòmetres de recinte emmurallat i tots els seus elements defensius (castell, fortins, muralles, etc.), englobant-ho com un conjunt indivisible que rodejava la ciutat i en marcava la seva vida interna.

Es pot votar fins aquest divendres, 22 de maig. S’ha d’enviar la vostra proposta patrimonial al correu info@ccc.cat.

Redacció – N. A.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -