14.3 C
Amposta

7.800 infants i joves participen en activitats de lleure a les Terres de l’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Les entitats que organitzen activitats de lleure a les Terres de l’Ebre han notificat al Departament de Drets Socials un total de 212 activitats per aquest estiu. Fins ara, s’hi han inscrit 6.800 infants i joves, 941 monitors/es i dirigents i 87 persones de suport. La gran majoria, prop d’un 75%, participen en algun dels 151 casals d’estiu. La resta d’activitats es reparteixen en 32 colònies, 19 acampades, 6 camps de treball i 4 rutes.

Les entitats d’educació en el lleure, associacions educatives juvenils, associacions de famílies, empreses i institucions organitzadores poden notificar les activitats a la Direcció General de Joventut fins a 7 dies abans de l’inici, de manera que les xifres encara poden créixer les properes setmanes.

Amb 3.000 persones inscrites entre participants i dirigents, el Montsià és la comarca amb més assistència, seguida del Baix Ebre (2.600), Ribera d’Ebre (1.600) i la Terra Alta (500).

Aquest matí, el director general de Joventut, Àlex Sastre; la directora de l’Agència Catalana de la Joventut, Núria Ramon, i el director dels Serveis Territorials de Drets Socials a Terres de l’Ebre, Felip Monclús, han visitat un camp de treball a Ascó i una de les activitats del programa L’estiu és teu! a Móra la Nova. En el decurs de la jornada, Sastre ha agraït l’esforç del sector en un context epidemiològic complex com el que estem vivint: “El compromís del sector per garantir que el lleure educatiu continuï sent un espai segur pels infants i adolescents és més fort que mai. Els monitors i les monitores són ferms defensors del lleure i és per això que treballem amb les entitats per preservar aquest dret”.

D’altra banda, la directora de l’Agència Catalana de la Joventut, ha reclamat no estigmatitzar el jovent, “els i les joves han demostrat durant la pandèmia una actitud activa i solidària, fins i tot ens els moments de restriccions més dures. S’han adaptat a cada moment amb resiliència i respecte. Com a societat hem de posar en valor aquest compromís, que es manifesta de nou en l’àmbit del lleure educatiu”.

5.025 monitors/es i directors/es de lleure var fer durant el mes de juny la formació organitzada per Salut Pública i Joventut que acredita com a responsable de prevenció i higiene per a les activitats de lleure. Aquesta figura té l’objectiu de vetllar pel compliment dels protocols a les activitats en matèries com el rentat de mans, la desinfecció, els grups reduïts o la detecció de símptomes de Covid-19. Entre les edicions de 2020 i 2021 un total de 22.768 caps i monitors/es han obtingut la certificació i poden exercir aquest rol.

Aquest conjunt de mesures s’apliquen per garantir que les més de 6.400 activitats de lleure notificades per aquest estiu arreu del país puguin ser espais segurs pels més de 340.000 participants i dirigents que hi assisteixen.

Redacció- X.Ll

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -