14.3 C
Amposta

374 kilòmetres d’autopistes gratis des de Tarragona a Alacant a partir de Cap d’Any

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’entrada en vigor de la mesura compleix una reivindicació històrica tant per als polítics però sobretot per a la ciutadania de la comunitat valenciana, catalana i andalusa. Després de diverses pròrrogues en la concessió a Autopistes de la Mediterrània (Aumar) i Autopistes de Sud, després integrades a Abertis, finalmente el Ministeri de Foment ha decidit ara aixecar les barreres d’unes infraestructures clau que han estat focus de polèmiques pel cost (perquè era molt elevat) els seus peatges i perquè a la resta del territori espanyol, estan units per autovies públiques i gratuïtes.

Foto: El País

Des de Tarragona fins a Alacant AP-7, 374 kilòmetres seran alliberats a partir de l’1 de gener de 2020. Els conductors de turismes deixaran de pagar 45,90 euros (62,80 per a camions) per fer el trajecte per la franja mediterrània.

L’obertura de l’AP-7, amb una densitat mitjana de trànsit diari d’uns 23.500 vehicles, generarà un estalvi als usuaris de 230 milions anuals a la Comunitat Valenciana i de 70 milions a Catalunya. Diverses plataformes d’usuaris, valencianes i catalanes, han aconseguit el seu objectiu de la gratuïtat després d’estar reclamant-la al llarg dels anys amb múltiples mesures de pressió, com talls de carretera o pagaments en xavalla.

Redacció – C. M.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -