14.3 C
Amposta

21 ofegaments mortals a les platges catalanes aquesta temporada, 1 dels quals al Baix Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La campanya de seguretat a les platges d’aquest 2021 ha tancat amb 21 persones mortes per ofegament, tres menys que el 2020, segons ha informat Protecció Civil. La campanya s’ha estès del 15 de juny al 15 de setembre. El perfil dels ofegats ha estat el d’home de nacionalitat espanyola i de més de 70 anys. En concret, 17 dels 21 morts han estat homes, un 52% tenia més de 70 anys, un 24% entre 60 i 70 i un altre 24% entre 18 i 60 anys. Pel que fa a la nacionalitat, han augmentat les víctimes estrangeres amb un total de nou, quan l’any passat en van ser tres. Un 52,3% de les víctimes han mort quan hi havia el servei de vigilància actiu i amb bandera verda. A més, un 42% dels ofegaments s’han produït a la Costa Brava i un 28,5% a la Daurada.

El del 2019 va ser l’estiu amb més ofegaments a les platges catalanes, amb un total de 29 morts. Enguany, les dades se situen entorn a la mitjana habitual, que és d’una vintena d’ofegaments.

Del total d’ofegaments, tres es van produir amb bandera groga i set en platges on no hi havia servei de vigilància o bé el servei encara no havia començat o ja havia finalitzat.

El juliol ha estat el mes amb més ofegaments mortals (8), mentre que a l’agost se n’han produït cinc, al setembre cinc més i tres al juny.

Per territoris, nou s’han produït a la Costa Brava, sis a la Daurada, dos al Baix Llobregat, un al Maresme, un al Garraf, un al Barcelonès i un al Baix Ebre. Per demarcacions nou víctimes han tingut lloc a Girona, sis a Tarragona, cinc a Barcelona i una a les Terres de l’Ebre.

96 banderes vermelles

Des del 15 de juny al 15 de setembre de 2021 han onejat un total de 5.980 banderes verdes a les platges vigilades, 1.056 grogues i 96 vermelles. Per zones, la Costa Brava ha estat on han onejat més banderes verdes (1.871), mentre que les banderes grogues han onejat més a la Costa Daurada (518) majoritàriament per mal estat de la mar. Pel que fa a les banderes vermelles, n’hi ha hagut sobretot al Barcelonès (36) i a la Costa Daurada (34); majoritàriament per mala mar o mala qualitat de l’aigua de bany.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -