14.3 C
Amposta

2 MEUR d’ajuts per a reduir el risc d’inundació als municipis de les conques de l’Ebre i del Xúquer

Es podran acollir als ajuts mesures per a reduir el risc d’inundacions i la construcció d’actuacions de defensa de zones urbanes que els municipis duguin a terme entre l’1 de gener de 2020 i 31 d’octubre de 2022

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha convocat dues línies d’ajuts destinades a minimitzar el risc d’inundació i la construcció d’estructures de defensa fluvial de zones urbanes per a tot Catalunya amb una inversió prevista de 6 milions d’euros.

La primera de les línies d’ajuts està adreçada als municipis de les conques internes (dotació de 4 MEUR), mentre que la segona està enfocada a poblacions de la part catalana de l’Ebre i del Xúquer (2 MEUR). Els municipis interessats poden demanar acollir-se als ajuts fins a finals del mes d’octubre.

La finalitat d’aquestes subvencions es col·laborar amb els ens locals en el finançament de mesures i treballs que consisteixin en la construcció d’estructures de defensa i protecció per reduir el risc d’inundació en zones urbanes. Els treballs que es duguin a terme entre l’1 de gener de 2020 i el 31 d’octubre de 2022 dins de zona urbana i que tinguin aquesta finalitat podran acollir-se a la línia d’ajuts.

Risc d’inundació creixent

D’acord amb l’anàlisi realitzat en el marc de la revisió i actualització de l’avaluació preliminar del risc d’inundació (APRI 2018), basat en una recopilació dels episodis d’inundació rellevants (és a dir, amb danys significatius) ocorreguts en el període 2011-2017, a les conques internes s’han identificat un total de 54 episodis, dels quals 8 han estat considerats rellevants (7 episodis d’inundació de tipus pluvial o fluvial i 1 episodi d’inundació de tipologia costanera).

De l’anàlisi de danys rellevants acumulats que es va realitzar també es conclou que les conques més afectades per les inundacions en el període 2011-2017 han estat la conca del Llobregat, la conca de les rieres del Maresme i Metropolitanes i la conca del Ter-Daró.

En els darrers mesos s’han viscut a Catalunya diversos fenomens extrems, com la DANA de finals d’octubre de 2019, el temporal Gloria de finals de gener de 2020 i les intenses pluges al voltant de Sant Jordi d’enguany. Es constata que la dualitat del clima mediterrani s’està extremant i, per aquest motiu, s’estan duent a terme centenars d’actuacions per evitar que els fenomens extrems puguin provocar danys a persones i béns.

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -