14.3 C
Amposta

Whatsapp és l’aplicació preferida dels majors de 65 anys, segons un estudi

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquesta aplicació de missatgeria instantània, igual que els telèfons intel·ligents, actualment té un paper central en la vida quotidiana de la gent gran que està familiaritzada amb les TIC. WhatsApp és l’aplicació a la qual accedeixen més sovint: una mitjana de 16,9 accessos per dia (la mitjana de la població és de 26,4). Els motius principals són els que apunten les investigadores de la UOC Andrea Rosales i Mireia Fernández-Ardèvol, del grup Communiction Networks and Social Change, en el seu estudi ‘‘Beyond Whatsapp: Older people and Smartphones” (2016): la pressió social i el factor econòmic.

«El fet que el seu entorn la tingui els empeny a baixar-se-la per a sentir-se connectats emocionalment amb la família i els amics en qualsevol moment i també per raons pràtiques i logístiques. Això no vol dir que durant el dia estiguin pendents permanentment del dispositiu i de l’aplicació en concret, sinó que hi van fent consultes breus repetidament al llarg del temps», aclareix Rosales. Al final, esdevé un canal més de sociabilització.

El que els distingeix dels usuaris més joves és que prefereixen les trucades de veu per comunicar esdeveniments importants o males notícies i mantenir converses llargues. «Les fan per la línia del mòbil o per WhatsApp», explica Rosales. Algunes persones grans també es queixen que tot es resol amb un missatge de text i que, per això, la comunicació perd molt. «Per a ells, la veu permet transmetre i percebre les emocions i ser més espontani».

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -