14.3 C
Amposta

Vuit persones van morir en accidents de trànsit a l’Ebre l’any passat, la meitat motoristes

Les carreteres C-12 i N-340 deixen de ser els punts negres de la xarxa viària ebrenca

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Les morts en accidents de trànsit a les carreteres de les Terres l’Ebre es van reduir l’any passat un 43% respecte al 2019, abans de la pandèmia, i un 65% respecte al 2010, any referència per al compliment dels objectius europeus. Hi va haver 8 víctimes mortals, la meitat, motoristes. La sinistralitat va ser molt dispersa per diferents vies secundàries i carreteres com la C-12 o l’N-340, que eren preocupants punts negres de la xarxa viària ebrenca – el 2019 hi van morir 8 i 4 persones, respectivament-, no en van registrar cap. La reparació de la infraestructura en el cas de la C-12, i l’alliberament de peatges que ha desviat tot el trànsit de l’N-340 a l’AP-7, han contribuït a reduir la sinistralitat.

L’any passat 8 persones van prendre la vida en 8 accidents de trànsit a l’Ebre, 11 víctimes menys que el 2019 quan hi va haver 14 accidents i 19 morts. Tot i això, el nombre d’accidents amb ferits lleus va incrementar un 14,3% al territori i com a conseqüència també el nombre d’accidents amb víctimes, un 9,9%.

De les 8 víctimes mortals, 4 eren motoristes, 6 eren homes, i 6 també tenien edats compreses entre els 35 a 44 anys. 5 dels 8 accidents mortals es van produir en operacions especials de mobilitat o dies festius.

El 62% dels accidents mortals van ser amb un sol vehicle implicat i els accidents mortals per col·lisions frontals s’ha reduït de 7 a 1 sinistre. En canvi, el nombre d’accidents de moto amb víctimes mortals s’ha disparat un 300%, i s’ha passat d’1 el 2019 a 4 l’any passat.

El director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, al centre, acompanyat del director d’Interior a les Terres de l’Ebre, Miquel Alonso i del sergent dels Mossos d’Esquadra Miquel Martínez Roig. ACN

Accidents cinegètics

Com passa arreu de Catalunya, també ha incrementat el nombre d’accidents en els quals hi ha implicats animals, sobretot porcs senglars, i a les Terres de l’Ebre van suposar el 25% dels accidents a les carreteres i vies. D’aquesta tipologia se’n van registrar 259, i encara que són accidents que només provoquen danys materials o ferits de poca gravetat, és una problemàtica que preocupa a les autoritats de trànsit.

El director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, també ha explicat que es reubicaran fins a 23 radars arreu de Catalunya, on s’ha detectat que no redueixen la sinistralitat, i també que incorporaran 25 radars en cotxes dels Mossos d’Esquadra. També hi haurà fins a 5 motocicletes espiell per controlar els motoristes.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -