14.3 C
Amposta

Virginia García, pagesa i ramadera a la Fatarella: una història de superació personal

Trencant estereotips: de no haver vist mai una ovella a fer de ramadera i pagesa a la Fatarella

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

TV3 ha visitat la Fatarella (Terra Alta) on treballa Virginia García Gil, originària de la República Dominicana. Fa disset anys es va casar amb un pagès d’aquest petit poble i ara és ramadera i pagesa. Virginia mai s’hauria imaginat que acabaria duent a terme aquesta professió, ja que abans d’arribar a les Terres de l’Ebre no havia vist mai una ovella.

Virginia té un ramat de 100 ovelles i 30 cabres i cultiva una finca de quinze hectàrees d’oliveres i ametllers, segons explica el reportatge de TV3. Es va formar a l’Escola Agrària de Gandesa i es va acollir als ajuts per a la incorporació de joves agricultors del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Ara està fent els tràmits per certificar la seua producció com a ecològica.

Segons explica ella mateixa a TV3: “Molta gent del meu país creu que soc valenta perquè m’he establert en un lloc que no coneixia, molt diferent d’on vaig néixer i fent un ofici del qual no en sabia res. El més normal seria que hagués acabat treballant a la restauració o cuidant gent gran.” La Virginia ha hagut de fer front a molts estereotips. Diu que al principi, gairebé tothom se la quedava mirant perquè és negra. El fet de venir d’un altre país i ser dona feia que la gent pensés que no ho faria bé i “has de demostrar que pots fer-ho igual que un home d’aquí”.

A la Virginia li agraden molt els animals i la satisfà treballar-hi, especialment ajudar a parir les ovelles. Diu que és una feina sacrificada, pel fet, per exemple, d’haver d’anar cada dia a cuidar el ramat, però valora ser mestressa d’ella mateixa i ho fa de gust. Venir al camp li dona una pau que no troba enlloc més. També està orgullosa que els seus fills puguin estudiar gràcies a aquesta feina i fa una crida als responsables polítics: “Estaria bé que els governs ens tinguessin més en compte i ens ajudessin, perquè sense nosaltres no hi hauria menjar.”

Podeu veure l’entrevista amb vídeo aquí:

Font: TV3

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -