14.3 C
Amposta

[VÍDEO] La pluja inunda la barra del Trabucador i un camió s’hi queda encallat

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La barra del Trabucador, que uneix la plana del Delta amb la punta de la Banya, on se situen les Salines de la Trinitat, s’ha inundat aquest dilluns 12 de desembre a causa de les pluges d’aquests darrers dies. En un vídeo que s’ha difós a través de les xarxes socials es pot veure com l’aigua ha sepultat el Trabucador, on un camió circula amb certa dificultat i un altre hi ha quedat encallat. En un altre vídeo, gravat aquest mateix dimarts, la situació no és gaire més bona. Per evitar aquesta situació, Infosa, l’empresa que gestiona les salines, per evitar el trànsit per l’isme, proposa la construcció d’un pantalà i un embarcador per transportar els camions amb sal en una embarcació adaptada a aigües poc profundes.

Aquests episodis, a causa de la crisi climàtica, cada cop són més habituals i, el cert, és que les precipitacions d’aquests dies no han estat especialment fortes, ja que no hi ha hagut cap avís de perill en aquest sentit del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). Tampoc s’ha emès cap alerta per mala mar. Això fa palès la fragilitat d’aquesta zona del Delta de l’Ebre.

En algunes ocasions, quan es trenca o s’inunda la barra, les salines queden aïllades i els treballadors no poden accedir a la planta per via terrestre, havent d’habilitar-se vies d’emergència menys segures en èpoques d’onatge perillós i de condicions d’accés molt dures.

El Ministeri per a la Transició Ecològica va moure a l’octubre 317.000 metres cúbics de sorres excedentàries al Delta de l’Ebre per reforçar les zones més fràgils com és el cas del Trabucador. L’actuació, amb un pressupost de 4 milions d’euros, es va retardar un any, ja que era una mesura d’urgència per mitigar els efectes dels violents temporals, com el Gloria o el Filomena. La Taula de Consens va celebrar la intervenció perquè és la primera actuació proactiva que s’ha fet, però recordava que era un “pegat” i que en caldrà moltes més per no deixar el Delta en mans “de la sort”.

Redacció – I. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -