14.3 C
Amposta

[VÍDEO] La plataforma de la carretera de la vergonya explica els perills d’anar de la Ràpita al Trabucador

La plataforma reclama l'execució de l'obra als pressupostos de 2022 de la Diputació de Tarragona i convoca una marxa lenta per al diumenge dia 31 d'octubre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El moviment que treballa per una reforma completa de la carretera que va de la Ràpita fins a la barra del Trabucador, passant per Poble Nou del Delta, ha publicat un vídeo on explica els perills i els punts més crítics del traçat, descrivint la situació de precarietat de la via. Sobretot denuncien el retard en les obres d’actuació. “Recordem que els alcaldes d’Amposta i de la Ràpita van anunciar el 2019 que les obres començarien el 2021”, han afirmat. És per això que la plataforma exigeix als ajuntaments i a la Diputació de Tarragona que assegurin la partida necessària als pressupostos de la Diputació de 2022 per poder executar l’obra.

Aquest diumenge la plataforma ha convocat dues concentracions a les deu del matí, una als sequesos de Poble Nou del Delta i una altra al camp de futbol de la Ràpita per sortir en marxa lenta fins a realitzar un tall i diferents accions al tram entre els tres ponts i el Pont de l’Encanyissada, un tram amb alta concentració d’accidents.

Els activistes defensen que l’obra es pot fer tant si la impulsa la Diputació com si la impulsen els ajuntaments i la finança la Diputació. Una fórmula on, també diuen que, per exemple, hi podria col·laborar la Generalitat de Catalunya. Per tant, diuen que “no seria una excusa l’etern retard del govern de la Generalitat en aprovar el pla zonal de carreteres de la demarcació, un pla zonal que els alcaldes assenyalen com a necessari per passar la titularitat des dels ajuntaments cap a la Diputació”.

Per altra banda, la plataforma de la carretera de la vergonya destaca que la Diputació no està tenint en compte els coneixements dels usuaris per incorporar-los a la redacció del projecte, “especialment pel que fa a un petit tram abans, durant i després del pont de l’Encanyissada on hauran de coincidir les bicicletes i la resta de vehicles” i reclamen un carril bici. A més a més, cal tindre en compte que el projecte redactat només cobreix el tram entre la Ràpita i Poble Nou del Delta i queden fora del projecte els trams entre Poble Nou i el Trabucador, el tram del Riu Vell entre Poble Nou i Sant Jaume, i el tram entre el Trabucador i Eucaliptus.

¡Recentment, l’Ajuntament d’Amposta ha realitzat algunes millores entre Poble Nou i el Trabucador. No obstant això, la plataforma creu que la via necessita més manteniment per a ser segura i asseguren que encara no té ni senyalització horitzontal ni vorals. Tanmateix, entre el Pont de l’Encanyissada i Poble Nou segueix havent-hi un tram on només pot passar un cotxe a la vegada, una situació “sorprenent” a un lloc pla com el Delta de l’Ebre.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -