EbreNotíciesVídeos

[VÍDEO] El Mercat de Tortosa, un mercat històric i amb històries, avui a “Gent de mercats” de TV3

Avui a les 22.55 hores s’emetrà el segon capítol de la docusèrie de TV3 que s’endinsa en mercats municipals de Catalunya per conèixer les persones que els poblen

Al Mercat de la Concepció de Barcelona coneixerem l’Àngels Fisas, una paradista de fruites i hortalisses amb els camps al Baix Llobregat que agrairia que els dies tinguessin 25 hores. El programa la seguirà tot un dia per veure-la compartir les feines del camp amb el seu fill i soci, el Lluís, un pagès que cultiva una trentena de varietats de tomàquets i no n’ha tastat mai ni un.

Al Mercat de la Masuca d’Igualada es coneixeran les tres generacions de les Esquius i a una altra emprenedora incansable, l’Olga Rovira, creadora del “sushi català”. Sense moure’s de la Masuca es prepararà una truita amb plantes “oblidades”; herbes silvestres recuperades per a la cuina per un grup de joves molt actiu, els de l’Eixarcolant.

Pel riu s’arribarà a Tortosa, on el mercat, un temple construït a finals del segle XIX, és tota una font de vivències, com les que expliquen la Carmencín, la Pepita o el Manolo, exparadistes, o la Carme Loras i el Jordi Sorolla, bacallaners en actiu. S’anirà fins a la Serra del Cardó i del Boix a conèixer els últims pastors de cabres d’aquells paratges, que són els pares del carnisser Julián Montero, i comprovarem com el Mercat de Tortosa segueix sent un centre de reunió i una galeria dels productes singulars de les Terres de l’Ebre. Tres mercats amb històries per triar i remenar!

El programa del Departament de Nous Formats de TV3 compta amb la col·laboració Benecé Produccions i té el suport de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona, Mercabarna, la Diputació de Barcelona i la Diputació de Tarragona, la Generalitat de Catalunya, el Mercat de Tarragona, el Mercat Central de Reus, l’Ajuntament de Tortosa i l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Aquest capítol de “Gent de mercats” també es reemetrà el dissabte a les 12.15.

Redacció – J. V.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close