El racó de l'economista

Vertice 360 ja està a punt per a la festa de Sant Blai

Ens plantem a meitat setmana borsària immersos en una festa “xixarril” a lo grande. Una setmana que en principi tot semblava que seria dura i plena de llàgrimes, una setmana que hagués pogut acabar amb els estocs de mocadors de paper dels supermercats mundials. Al final només un petit ensurt. Això sí, que ha provocat que el preu de l’or i del petroli se’n vagin cap amunt. L’or en màxims històrics i el petroli al voltant de 70 dòlars pel barril de Brent. Les borses mundials continuen cap endavant però en molta cautela, en qualsevol moment el panorama mundial pot provocar una mala passada.

I és que al final i en contra de totes les previsions inicials aquesta setmana el mercat de valors espanyol sembla que es trobi en la festa de Sant Blai. Recordant la mítica cançó d’aquell grup musical dels finals de la dècada dels anys seixanta i principis dels setanta del segle passat, Formula V. Bé, realment està de festa “xixarril”. Així hem pogut veure revaloritzacions astronòmiques d’empreses de poca capitalització i d’un perill extremat per aquell inversor que desconeix a la perfecció el funcionament dels mercats financer. L’estrella ha estat sense dubte, Deoleo, havent quadruplicat en algun moment d’aquesta setmana el seu preu respecte a la setmana anterior. Deoleo és l’empresa oliera ibèrica que té com a marques de primer nivell a Koipe i a Carbonell.

Tanmateix, un valor que encara no s’ha puntat a la festa de Sant Blai, és Vertice 360, la qual cosa fa pensar que no tardarà a enlairar cap amunt, és qüestió de dies o hores. Però segur que prompte s’apuntarà a l’increment de preus espectaculars. El cert, que el nou president de la companyia, el Sr. Pablo Pereiro Lage, li ha donat vida a aquesta empresa de distribució cinematogràfica, tornant a tenir beneficis després d’anys vivim en l’ostracisme més absolut. Una empresa que tenia oblidada fins que una amiga inversora, Carolina, que la veritat té més ull que jo per veure oportunitats en borsa, me la va recordar ara fa quasi un any.

P. D.: Segons sembla, el tema d’Iran comença a ser preocupant. Notícies d’última hora diuen que s’ha produït un atac a bases militars. No sé jo vosaltres però crec que vaig a preparar mocadors per si de cas. Per cert, no oblideu que després dels abusos ve la ressaca.

Batiste Forcadell

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close