14.3 C
Amposta

Vergés: “Si l’evolució a la baixa del virus continua, la mobilitat entre totes les regions arribarà”

En principi, la mobilitat normalitzada entre totes les regions sanitàries arribarà amb la fase 3

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha estat aquest migdia la protagonista d’una nova edició del projecte ‘Jo pregunto’, impulsat pel portal Participa Gencat de la Generalitat de Catalunya. La titular de Salut ha respost una dotzena de preguntes que aglutinaven els centenars de dubtes i inquietuds de la ciutadania respecte a l’epidèmia de la Covid-19, l’experiència del confinament i el procés de desconfinament. En total, les 12 qüestions ateses han resumit les prop de 350 preguntes, en el que suposa una de les dinàmiques participatives de format telemàtic amb més participació de les que s’han dut a terme a través del portal participa.gencat.cat.

En primer lloc, la consellera ha opinat que caldria fer un seguiment diferent a aquelles persones que tenen símptomes de coronavirus de llarga durada, si cal amb proves per tal de conèixer millor aquests casos. També ha demanat paciència per arribar a la mobilitat normalitzada entre totes les regions sanitàries, ja que això arribarà amb la tercera fase del procés.

D’altra banda, Vergés ha posat en valor les moltes gestions iniciatives del Govern per a poder realitzar més tests, des del primer laboratori en poder fer proves PCR fins als més d’1 milió de testos serològics que es faran a partir d’ara per estudiar la seroprevalença de la població a Catalunya. La consellera també ha assegurat que el canvi de model de gestió de les residències a que ha obligat l’epidèmia ha vingut per quedar-se, per tal de poder atendre millor la gent gran, en tant que col·lectiu d’especial vulnerabilitat.

La consellera ha reiterat que cal anar trobant ja la manera de fer que els infants gaudeixin d’altres beneficis de l’escola i de les colònies més enllà de l’aprenentatge, com són la socialització i la cohesió social. També ha garantit que la pediatria i la medicina de família disposaran de tests suficients per a discriminar la COVID-19 d’altres patologies quan s’obrin les escoles i quan arribi el fred i la grip estacional, en tant que disposaran de proves PCR que s’hauran de fer servir no de forma indiscriminada i a criteri facultatiu.

Reconeixent que l’epidèmia ha representat un xoc emocional per a la població, Alba Vergés ha posat en valor eines com l’app GestioEmocional.cat, dissenyades especialment per vetllar per aquest tipus de salut en aquests moments. Per últim, la consellera s’ha referit als hospitals temporals que es van instal·lar a Catalunya quan la crisi sanitària s’agreujava. Vergés ha recordat que tot i que alguns no va caldre ocupar-los, alguns es quedaran oberts per si cal atendre algun rebrot o circumstància excepcional

Redacció – N. A.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -