14.3 C
Amposta

Valoració satisfactòria de la regulació del Trabucador d’aquest estiu

Més de 24.500 vehicles aparquen durant l'estiu a la zona regulada del Trabucador

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament de la Ràpita valora positivament la prova pilot de regulació d’accés rodat al Trabucador dels passats mesos de juliol i agost. Aquesta regulació es va orquestrar conjuntament amb el Parc Natural del Delta de l’Ebre, Costes de la Generalitat i Costas de l’Estat amb l’objectiu de conservar l’espai natural i protegir-lo de la massificació. Totes les administracions creuen que s’han de fer algunes millores, però volen seguir mantenint aquesta regulació.

Durant els mesos de juliol i agost, un total de 24.510 vehicles van accedir al Trabucador. Al juliol es van registrar una mitjana de 310 vehicles al dia, mentre que la mitjana d’entrades de l’agost va ascendir a 550 vehicles al dia. La majoria d’usuaris d’aquests vehicles provenien de Catalunya, seguits del País Valencià, l’Aragó i Madrid, mentre que un de cada quatre vehicles corresponia a usuaris estrangers.

Per la seua banda, Josep Caparrós, alcalde de la Ràpita, ha explicat que la valoració “és bona perquè els principals objectius de preservar i conservar l’entorn natural del Trabucador i de millorar l’experiència dels visitants s’han complert gràcies als serveis prestats al Trabucador”. Per altra banda, el director del Parc Natural del Delta de l’Ebre, Francesc Vidal, exposa que fer una ordenació de les diferents platges del Delta amb la finalitat de garantir la preservació dels valors naturals i la qualitat de l’experiència turística dels usuaris “s’havia convertit en una prioritat”. Vidal fa una valoració molt positiva de la prova pilot, sobretot de la feina coordinada de totes les administracions responsables, ja que, segons assegura, “quan es treballa coordinadament, hi ha una bona planificació i una voluntat ferma d’actuar els resultats són molt positius”.

A l’accés de Trabucador es van habilitar aparcaments per a bicicletes, autocaravanes i motos. Les reserves es podien fer en línia a través d’una pàgina web on hi havia tota la informació, que també es va difondre amb tríptics. Un sistema de barreres intel·ligents reconeixien la matrícula per controlar l’entrada i sortida de vehicles i es va dotar d’internet satèl·lit les casetes d’informació i socorrisme.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -