Salut i bons aliments

Valor nutritiu del grup d’aliments del grup de la carn (III)

La car de xai es caracteritza per la seva digestibilitat fàcil, a causa de l’equilibri dels seus components químics. És menys grassa que les altres classes de carns, encara que la concentració de greix intramuscular és alta, la qual cosa n’afavoreix la tendresa i la suculència. La composició de la carn d’oví no difereix de les altres espècies. És una font excel·lent de proteïnes d’alta qualitat, una bona font de vitamines del grup B i de minerals com el fòsfor i el ferro.

VERITAT o FALS

Els ous sempre s’han de guardar a la nevera.

FALS. Es considera que si no hi ha canvis de temperatura, els ous, des de la seva posta, es poden conservar durant unes quatre setmanes sense problemes fora de la nevera. Però ULL, realitat és que és aconsellable posar-los al frigorífic perquè no sempre és segur poder-los mantenir a una temperatura constant; fet que no passa en les superfícies comercials que si garanteixen l’estabilitat de la temperatura ambiental.

LA XIFRA

Catalunya és, juntament amb les Balears, la comunitat autònoma on surt més car omplir la cistella de la compra. Segons l’estudi anual de la OCU, una família espanyola pot aconseguir un estalvi teòric d’1.063 euros a l’any a la cistella de la compra, depenen de l’establiment on compri; la qual cosa suposa gairebé la cinquena part de la despesa anual en alimentació d’una llar mitjana, segons aquest estudi de finals de l’any 2019.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Et pot interessar...

Close
Close