Salut i bons aliments

Valor nutritiu d’aliments del grup de la carn (II)

El greix de porc és el component més variable, ja que depèn de l’alimentació, de la raça, del sexe i de la peça que es consumeix. Conté tant d’àcids grassos saturats (poc saludables, ja que eleven el colesterol de la sang) com àcids grassos monoinsaturats (que són força saludables), en una proporció més elevada que la resta de carns, sobretot el porc de raça ibèrica. Aquesta raça és alimentada en la fase d’engreix amb glans, que és un vegetal ric en greixos insaturats.

El contingut de proteïnes de cavall és lleugerament superior a la carn de boví. Quant als minerals, és remarcable dir que comporta la font de ferro més gran d’origen carni. El contingut en hidrats de carboni és superior al d’altres carns, i és la causa del seu característic sabor dolç. També és ric en vitamines hidrosolubles, especialment les del grup B, pel fet natural de ser una carn pobra en greix.

VERITAT o FALS

És poc saludable menjar aliments escalfats al microones?

FALS. L’OMS ha hagut de desmentir en nombroses ocasions que el microones tingui efectes negatius. Les radiacions ionitzants que emet el microones no són un risc per a la salut; a més, el microones no modifica la composició dels aliments més enllà del que ho fan altres tècniques culinàries habituals.

LA XIFRA

En els últims tres anys hi ha hagut un retrocés significatiu en el consum del pa i els cereals entre la població catalana, concretament la caiguda ha estat del 8%; mentre que el consum de dos productes bàsics com la carn i el peix, el seu consum ha caigut un 3% en ambdós casos.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close