EbreIncendiNotícies

Unió de Pagesos insisteix en la necessitat de millorar les assegurances dels ajuts per l’incendi de la Ribera d’Ebre

Unió de Pagesos ha insistit avui en la necessitat de millorar les assegurances agràries per als beneficiaris dels ajuts per a l’incendi de la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià del 26 de juny, en el marc de la Taula Agrària celebrada a Barcelona. En aquest sentit, el sindicat considera raonable l’aclariment sobre l’ordre de convocatòria d’ajuts fet avui pel Departament d’Agricultura, segons el qual només caldrà que la pagesia contracti les assegurances per a les parcel·les afectades per l’incendi, tot i que Unió de Pagesos treballarà per a la millora.

En la reunió de la comissió tècnica sobre l’incendi celebrada a Flix (Ribera d’Ebre) el 6 de novembre el sindicat ja havia transmès a l’Administració que l’obligació d’assegurar l’explotació durant cinc anys era inassumible per l’alt cost que implicaria per als productors.

El sindicat també ha demanat a la reunió de la Taula Agrària que es puguin acollir a l’ordre de convocatòria d’ajuts el màxim nombre possible d’afectats, ja que només s’hi han acollit 412 hectàrees d’un total de 1.071 afectades. El Departament s’ha compromès a estudiar l’obertura d’una nova ordre de cara a l’any vinent per a les hectàrees que no s’hi han acollit, així com a fer seguiment de recuperació del potencial productiu per obrir una convocatòria de ajut si s’escau.

Redacció – V. Ll.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close