EbreNotícies

Unió de Pagesos demana un decret urgent per reposar els béns agraris afectats pel temporal

El sindicat també demana que s'incloguin els desperfectes de l'incendi de la Ribera d'Ebre

Unió de Pagesos reclama, tant al govern espanyol com al català, que actuïn amb urgència i a través d’un decret llei per reposar “el potencial productiu agrari” que s’ha vist afectat en el temporal del dimarts passat, en diverses zones de Catalunya. El sindicat demana a l’executiu espanyol que inclogui els danys i les afectacions de l’incendi de finals de juny a la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià i per a les inundacions del País Valencià del setembre passat. Unió de Pagesos ho reclama a Madrid “per la falta de de diligència del Govern en el cas de l’incendi de la Ribera”, per assegurar la continuïtat i la viabilitat de les explotacions agràries.
La petició d’ajuts és per diversos municipis del Baix Camp, el Tarragonès, la Conca de Barberà, el Priorat, les Garrigues, el Pla d’Urgell, l’Urgell i el Segrià. Els forts aiguats van provocar greus danys estructurals a camins, marges i accessos a les finques. A les Garrigues, a poblacions com l’Albi, el Vilosell, la Pobla de Cérvoles, Cervià de les Garrigues i Arbeca van resultar afectades plantacions de vinya, ametllers i oliveres, que la força de la pluja va tombar o va arrencar. També van desaparèixer camins i marges.

El gran cabdal de pluja també va desbordar rieres, torrents i barrancs. El sindicat recorda que la manca de gestió de torrents i barrancs agreuja la situació dels camps i els cultius en episodis de pluges torrencials com els de la nit passada. En aquest sentit, demana a l’Agència Catalana de l’Aigua que s’ocupi del manteniment necessari.

El sindicat també va demanar a les administracions que facin la valoració i els peritatges dels danys causats amb celeritat perquè, entre altres qüestions, es pugui tenir en compte la reducció de mòduls de l’IRPF per l’afectació a causa de danys meteorològics.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close