14.3 C
Amposta

Unió de Pagesos alerta de la importància de l’etiquetatge sobre l’origen de la carn

El més vist

La Regió Sanitària Terres de l’Ebre podria encapçalar el desconfinament a Catalunya

El ministeri de Sanitat nega que hagi acceptat la petició de la consellera de Salut, Alba Vergés, perquè Catalunya utilitzi les regions sanitàries i...

La recollida de cirera comença a la Ribera d’Ebre amb millors previsions que l’any passat

La recollida de la cirera, que obre la campanya de la fruita dolça a la Ribera d'Ebre, ha començat amb retard per les pluges...

La Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre és la menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya

Les Terres de l'Ebre són la regió menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya. La baixa densitat de població ha beneficiat el territori ebrenc...

L’ICS Terres de l’Ebre crea una Unitat domiciliària per recollir mostres per a PCR

La Gerència Territorial de l’ICS a les Terres de l’Ebre, arran de la COVID-19, ha constituït la Unitat de Recollida de Mostres, integrada per...
- Advertisement -
- Advertisement -

Unió de Pagesos ha traslladat a les organitzacions de consumidors la necessitat que els seus associats i la ciutadania exigeixin l’etiquetatge de la carn, sobretot pel que fa al país de procedència, per garantir el dret a escollir i per poder diferenciar els productes amb criteris de més qualitat, seguretat i sostenibilitat.

El sindicat va fer aquesta demanda en una reunió del Consell de les persones consumidores de Catalunya, convocada per l’Agència Catalana de Consum (ACC) el 26 de novembre, en la qual hi va participar per exposar a les organitzacions de consumidors la normativa comunitària que obliga a informar sobre l’origen de la carn, des del 2000 per a la de boví i des del 2015 per a la d’oví i de cabrum.

Unió de Pagesos va defensar el producte de proximitat com a garantia de qualitat, ja que ofereix més sostenibilitat, contribueix a l’equilibri territorial perquè dinamitza l’economia de les zones rurals, i permet mantenir la pagesia al territori. Al seu torn, l’activitat de la pagesia conserva el paisatge, els sòls, la biodiversitat, i contribueix a evitar els incendis amb el treball dels conreus i els boscos.

El sindicat va recordar que els sistema de producció d’aliments a la Unió Europea és el més exigent del món en matèria de benestar animal, en l’ús de medicaments veterinaris i en matèries primeres per a l’alimentació i respecte per al medi ambient. Per contra, les normes de producció d’aliments de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) exigides als productes alimentaris importats és menys exigent i no garanteix els mateixos estàndards de qualitat que els europeus.

L’Agència Catalana de Consum es va comprometre el 30 de setembre a engegar una campanya d’inspecció sobre l’etiquetatge de la carn de boví, oví i cabrum de cara al 2020, a instàncies d’Unió de Pagesos, per combatre l’alta taxa d’incompliment de la normativa actual per a la identificació d’aquest producte.

Redacció – N. A.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

Nou cas positiu de coronavirus a la Sénia

La Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre ha confirmat que hi ha un cas positiu de Covid-19 a la Sénia. Es tracta d'una...

Els positius dels dos brots a les Terres de l’Ebre tenen símptomes lleus

La Regió Sanitària Terres de l'Ebre ha informat que actualment els positius dels brots per coronavirus a les Terres de l'Ebre presenten símptomes lleus. Pel...

[VÍDEO] Un tren de Barcelona a Tortosa amb excés d’usuaris indigna la xarxa

La població comença a reprendre l'activitat després d'haver passat un llarg confinament causat per la pandèmia generada pel coronavirus, i més encara, havent passat...

Tres positius més confirmats en el cas de l’institut del Perelló, i un més al d’Alcanar

Salut ha informat que tres persones en seguiment han donat positiu en el cas del brot de l'institut del Perelló, que fins aquests moments...

La Tonyina Roja Balfegó visita més de 180 restaurants catalans

Més de 650 restaurants de tota la geografia espanyola participen, des de demà i fins al 26 de juliol, a les Jornades de la...
- Anunci -
- Anunci -