14.3 C
Amposta

Una jove d’Ulldecona promociona les Terres de l’Ebre a través d’Instagram

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Una jove ebrenca d’Ulldecona de 32 anys, Marta Balada, l’any 2018 va obrir un compte a Instagram (@labalada_) per informar i guardar contingut relacionat amb el món de la cuina. Per tal que ella i els seus seguidors, sobretot coneguts, poguessin consultar en qualsevol moment les receptes. De fet, aquesta iniciativa que va ser per distreure’s, al llarg del temps s’ha convertit un referent per a molts aficionats de la cuina i dels restaurants i també per als mateixos restauradors.

A hores d’ara acumula 5.341 seguidors de les Terres de l’Ebre i més enllà i aquests no paren d’augmentar, sobretot ara que ha volgut donar un impuls als restaurants del territori. La redacció d’Imagina Ràdio ha volgut conèixer més sobre ella i el seu projecte.

1. Qui hi ha darrere del compte d’Instagram @labalada_?

Em dic Marta Balada, tinc 32 anys i he estudiat fisioteràpia, però des de sempre m’ha apassionat el món de la cuina en general.

2. Per què dius que ets “del terreno”?

Sempre dic que soc del terreno i d’allà baix, perquè la gent que som d’aquí ja sabem que som de la família. Però realment sóc falduda, d’Ulldecona.

3. Ara no vius a les Terres de l’Ebre, però hi voldries viure en un futur?

Actualment estic vivint amb la meva família a La Paz, a Bolívia. És algo que no m’havia plantejat mai, perquè sempre havia sigut “molt de capital”. Quan vaig marxar a viure a Barcelona sempre havia dit que volia viure allí. Però ara que estic a l’estranger trobo a faltar molt el poble i la veritat és que sí que em plantejo poder viure a les Terres de l’Ebre en un futur.

4. Tens un vincle molt fort amb l’Ebre? Què té per a tu d’especial?

Tinc un vincle molt fort amb les Terres de l’Ebre i casa meva, perquè és on ho tinc tot. He viscut a molts països diferents i sempre que vinc em sento a casa.

5. Quant fa que ets una apassionada de la cuina?

De tota la vida. Des de ben xicoteta ma iaia em va ensenyar a cuinar. Els diumenges l’ajudava a fer el coc en tomaca de tots els diumenges i ella feia la massa i em deixava un trosset per innovar. Feia unes galetes que després no es podien menjar. Però considero que és una afició que em ve de família.

6. Quan vas obrir el compte pensaves que arribaries a acumulat tants seguidors?

La veritat és que no m’ho pensava. No vaig obrir el compte per arribar a gent, però com que sempre em preguntaven i jo també volia aprendre més vaig decidir obrir-lo. Era una forma de tenir el meu propi manual de cuina personal.

7. Quin era el teu objectiu inicial i quin és ara?

Era com tindre una guia de receptes meues, i així va començar. Però ara m’agradaria arribar a més gent. Gent de l’Ebre que es pugui sentir identificada. Perquè la gent pugui provar restaurants nous que puguin provar receptes noves. La veritat és que m’agradaria créixer.

8. Al teu perfil deixes palès que ets mare. Què ofereixes per als més petits de casa?

Soc mare d’una xiqueta que té un any i mig i em sento molt orgullosa de l’alimentació que li estic oferint. Dins dels termes actuals, ella és una realfooding 100%, no com jo que de tant en tant i no tan de tant en tant sempre acabo pecant. Li intento donar aliments no processats. Li dono de tot i estic contenta que pugui menjar sense sucres i que no mengi bosses de patates i sigui feliç menjant saludable.

9. Vols donar a conèixer els restaurants de les Terres de l’Ebre? 

Ara estic promocionant restaurants perquè no visc aquí i quan vinc sempre acabo anant als mateixos puestos perquè sé que es menja bé. Este estiu estaré aquí tot l’estiu i no tenia ganes de repetir sempre el mateix. Tinc ganes de descobrir llocs nous. A les Terres de l’Ebre es menja bé a tot arreu, per això vull obrir-li a la gent la necessitat de descobrir coses noves de diferents llocs de les Terres de l’Ebre.

10. Tens pensat escriure un llibre?

No m’ho havia plantejat mai, però sempre que faig enquestes a través d’Instagram hi ha molta gent que em diu que podria fer llibres sobre postres, receptes per als peques… Al final m’ho planejaré perquè m’ho han preguntat moltes vegades.

11. A qui li recomanaries el teu compte?

Li recomano a tothom que visqui a les Terres de l’Ebre o que vingui a visitar-les. A l’estiu faré una secció de “caçadora de restaurants” molt xula. Vull anar a restaurants des dels més barats fins als cars perquè pugui publicar recomanacions per a tothom. Al compte es poden trobar recomanacions de restaurants, receptes per als més peques, receptes saludables i no tan saludables. És a dir, per al dia a dia. Recomano a tothom que entri al compte i que pel menys li pegui un vistasso.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -