14.3 C
Amposta

Una exposició posa en relleu la importància de l’art i l’ofici de la impremta de Tortosa

L'exposició als Reials Col·legis romandrà oberta al públic fins al 31 de gener de 2022

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Una exposició posa en relleu la importància de l’art i l’ofici de la impremta de Tortosa del 17 de desembre al 31 de gener a la Sala d’Exposicions de l’Arxiu Històric Comarcal, amb seu als Reials Col·legis de Tortosa: ‘Tortosa i la impremta. 1477-1867’, un recorregut per la història de l’ofici i l’art de la impressió a la ciutat, que posa en valor que Tortosa va ser el tercer lloc de la Península Ibèrica on es va editar un llibre al segle XV, reforçant aquesta qualitat de cruïlla dels Països Catalans i de la Corona d’Aragó.

L’exposició -organitzada conjuntament per l’Ajuntament de Tortosa i l’Arxiu Històric Comarcal del Baix Ebre- incorpora l’edició d’un catàleg, que és, de fet, un llibre que recull el treball d’Enric Querol, filòleg i professor, i que ha estat editat també amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tortosa des de la Capital de la Cultura Catalana 2021. El regidor de Cultura ha estat acompanyat, en aquesta presentació, pel mateix Enric Querol i per Albert Curto, director de l’Arxiu Històric Comarcal del Baix Ebre.

“Aquesta és la darrera exposició que s’incorporarà al llistat d’activitats de Tortosa Capital de la Cultura Catalana 2021 -ha explicat Roig- de les quals, en aquest any, se n’han fet més d’una trentena, d’entre més de 400 i 500 activitats de diferents temàtiques de l’àmbit de la cultura”. Per la seva banda, Albert Curto ha volgut destacar que “aquesta col·laboració amb l’Ajuntament de Tortosa deixa ben palès que quan les institucions treballen conjuntament, els resultats són sempre millors”. Així mateix, ha afegit que “aquesta exposició vol posar l’accent en la importància que ha tingut la impremta a la nostra ciutat, tot fent una reflexió al voltant d’aquest fet i demostrant que sempre hi ha hagut una certa i clara tradició d’impressors a la ciutat des del segle XV”. Curto ha acabat dient que “hem estat exemple de moments cabdals a nivell polític i social, i en l’àmbit de la impremta Tortosa ha demostrat ser sempre capdavantera”.

Enric Querol ha explicat quin és el format de l’exposició, que s’estructura en diferents apartats configurats per les diferents èpoques històriques que l’art i l’ofici de la impremta ha atravessat a la nostra ciutat: “hi ha hagut moments de major i de menor presència de la impremta a Tortosa -ha dit- però sempre ha estat present i ha demostrat que la impremta a una ciutat ha servit d’estímul de la producció literària, així com de la generació de major nombre de documentació administrativa”.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -