14.3 C
Amposta

Un projecte pioner detecta petites ruptures a la canonada principal del Consorci d’Aigües de Tarragona

El sistema s'estendrà per 85 quilòmetres i preveu evitar col·lapses com els de l'Ampolla i l'Ametlla de Mar

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El projecte pioner d’implantació d’un sistema d’auscultació a la canonada principal del CAT és un dels principals eixos estratègics de l’organització. Es tracta d’instal·lar fibra òptica al llarg de 85 km de la canonada principal entre el punt de captació a Campredó i les instal·lacions del Consorci a Tarragona (Sant Pere i Sant Pau). A través d’aquesta fibra es monitoritza en temps real i en continu els trams de formigó pretesat de la conducció principal, detectant així el trencament de les espires d’acer que la conformen. D’aquesta manera es controla el possible deteriorament de la infraestructura i es pot actuar preventivament en els trams que estiguin més afectats.

De moment, el CAT ja ha finalitzat la instal·lació d’aquesta fibra entre la planta potabilitzadora de l’Ampolla i l’Ametlla de Mar – Nord (15 km), un dels punts crítics de la xarxa de distribució. El projecte d’instal·lació continua al llarg de la xarxa i es preveu que estigui enllestit a finals del primer semestre de l’any 2023.

Actualment, també està en funcionament el sistema d’interpretació de les dades que proporciona aquesta instal·lació en temps real des de la sala de control del CAT a l’Ampolla i també des dels dispositius que tinguin instal·lat el programari.

El projecte d’instal·lació de la fibra òptica es troba en execució des de novembre de 2021 i té un cost aproximat de 7 milions d’euros tenint en compte també la primera fase de diagnosi de la canonada. El president del CAT, Joan Alginet, ha explicat que “per les seves característiques es tracta d’un projecte pioner a Europa, el presentarem per optar a fons Next Generation” ha afegit també que “és un projecte estratègic per l’organització i una aposta per la millora de la garantia de subministrament així com una clara aposta per la innovació”.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -